Symposium tienerzwangerschappen

Tienerzwangerschappen zijn een groot probleem in Midden-Afrika. In Kameroen wordt één op de drie meisjes moeder vóór haar achttiende verjaardag. Voor deze meisjes dreigt bovendien sociale uitsluiting en ze hebben veel minder toegang tot onderwijs en werk.

Symposium

Op het symposium ”Adolescent Motherhood in Sub-Saharan Africa” staat de problematiek rondom tienermoederschap centraal. Zowel de preventie als de maatschappelijk, sociale en medische gevolgen ervan komen aan bod. Onder leiding van  internationale wetenschappers worden ideeën gedeeld en strategieën uitgewisseld om het aantal tienerzwangerschappen in Midden-Afrika te verminderen.

Het symposium vindt plaats op 27 mei 2016 in het AMC in Amsterdam en wordt georganiseerd door de BleekerFoundation.  Kijk hier voor meer informatie over het programma van het symposium. De BleekerFoundation is opgericht door een tienermoeder die in Kameroen geboren is, maar zich een weg wist te vechten naar een volwaardig leven. Samen met lokale organisaties en sleutelpersonen biedt ze ondersteuning aan deze meisjes om een leven op te bouwen waarin ze in hun eigen onderhoud en dat van hun kind kunnen voorzien. Cecilia Bleeker-Taborh is lid van Soroptimistclub Hoorn e.o.

Portretten

De Italiaanse fotograaf en filmmaker Paolo Patruno maakte voor het project Birth Is A Dream portretten van Afrikaanse tienermoeders. De serie ‘Girls: Women Too Early’ is het resultaat van een reis naar Kameroen. Foto’s van kinderen die zorgen voor kinderen terwijl ze naar school zouden moeten gaan en van hun eigen jeugd zouden moeten genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s