Aanvulling blog ‘Levenloos geboren kind in BRP’

Onlangs plaatsten we een bericht over de registratie van levenloos geboren kinderen in het BRP. Daarin vermeldden we de mogelijkheid die de wet biedt voor het opmaken van een aktes van geboorte en overlijden voor een levenloos geboren kind. We werden erop gewezen dat die aktes echter niet leiden tot opname in het BRP. Het zijn papieren voor ‘thuis’. Het bestaan van het kind wordt ermee wel erkend, maar het wordt niet geregistreerd in de overheidssystemen. Onze informatie was dus niet compleet, excuus hiervoor.

Op zich is de informatie die wij gaven wel interessant en nieuw. Voor veel ouders zijn deze akten van geboorte en overlijden wellicht ook al een steun. Aangezien het informatieblad zelf al zegt dat deze mogelijkheid niet breed bekend is bij ambtenaren, toch goed om dit onder de aandacht te brengen dus.

Een gedachte over “Aanvulling blog ‘Levenloos geboren kind in BRP’

  1. Pingback: Mogelijkheden registratie levenloos geboren kinderen onderzocht | Vrouw@lert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s