Ondernemen met hart en ziel: wie wint de Hart-Hoofdprijs?

De Triodos Bank reikt weer de Hart-Hoofdprijs uit. Een prijs voor de meest inspirerende en vernieuwende ondernemer die ze financieren. De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs, dus jij bepaalt. Welke ondernemer vind jij het meest bijzonder werken, zorgt er voor het in gang zetten van een positieve beweging of inspireert jou het meest?

Graag stellen we drie genomineerden aan je voor:

Muziek als bron van plezier en verbinding

Leontine Vlerken is zakelijk directeur van het Muziekpakhuis, waar het al 35 jaar draait om ‘muziek als bron van plezier en verbinding’, zonder enige vorm van subsidie! Vanuit een kleinschalig initiatief van een aantal gepassioneerde muzikanten, is deze muziekschool uitgegroeid tot een plek waar jaarlijks zo’n 1.200 amateurmuzikanten van alle leeftijden en achtergronden samenspelen. De docenten werken op zelfstandige basis naast hun bestaan als uitvoerend musici. Door betaalbare en inspirerende muziekles te geven, bieden ze de buurt een belangrijke sociale functie aan. Naast muziekschool is het een inspirerende ontmoetingsplek. In de ‘huiskamer’ van het gebouw zitten leerlingen achter hun laptop, drinken een kop koffie of kletsen met elkaar.

Beeldbepalende panden als gemeenschapsvoorziening

Vivian Kersten is mede-eigenaar van het bedrijf Rendiz. Hun missie: leegstaande beeldbepalende panden in samenwerking met gemeenten een herbestemming geven, waarin werk voor mensen met een arbeidshandicap centraal staat, zoals in de voormalige steenfabriek in Panningen. Waar vroeger stenen werden gebakken, worden vandaag de dag waardevolle maatschappelijke verbindingen gelegd. De Ringoven dient als inspiratie-, ontmoetings- en werkplek voor mensen uit de omgeving. Computerlessen voor ouderen, schilderateliers voor mensen met een geestelijke beperking, een schoollunch en nog veel meer. Met deze unieke combinatie van maatschappelijke organisaties en activiteiten heeft De Ringoven een belangrijke functie als gemeenschapsvoorziening.

Duurzame, maatschappelijk betrokken hostels

Sinds 1929 bestaat de Nederlandse Jeugd Herberg Centrale (NJHC) en in 2003 transformeerde het tot Stayokay. Daarmee zette ze een duurzame, moderne koers in. In 2008 stapte de huidige Stayokay directeur in, Marijke Schreiner. Tegenwoordig richt Stayokay zich ook op gezinnen. De hostels liggen op unieke locaties en dagen uit om te beleven: cultuur, natuur en ontmoeting. Het landelijke programma Stay4all betaalt schoolreizen voor kinderen die door omstandigheden niet meekunnen. Het ontbijt- en dinerbuffet bestaat uit lokale en biologische producten.

Welke ondernemer gebruikt zijn hoofd en volgt zijn hart? Wie geeft een impuls aan een duurzame samenleving en inspireert daarmee andere ondernemers? Hier vind je de andere drie ondernemers en kun je jouw stem uitbrengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s