Barbie 3.0: YOU CAN BE ANYTHING!

Later als je groot bent, kun je alles worden wat je maar wil, dat is tegenwoordig de boodschap die Barbie™ van Mattel aan alle kinderen wil overbrengen. Waren het vroeger vooral dunne, mooi uitziende poppen waarmee je kon spelen, tegenwoordig zit er een dierenarts, professor, voetbalcoach en zakenvrouw in het assortiment.

barbie

‘IMAGINE THE POSSIBILITIES’

Hiermee wil Mattel laten zien dat Barbie™  jonge meisjes inspireert om later voor elk beroep te kunnen kiezen. Om de verbeelding van een toekomstige droombaan te laten zien is een filmpje gemaakt. Hierin nemen meisjes voor één dag, zowel in werkelijkheid als in hun verbeelding, het beroep van volwassenen over. Zoals een dierenarts in haar praktijk, een docent aan de universiteit, een gids in het museum van de Oudheid en een voetbalcoach tijdens de training van haar team.

Alle scènes  zijn gefilmd met verborgen camera’s om op die manier de eerste, spontane  reacties van de volwassenen zo goed mogelijk weer te kunnen geven: hoe reageren zij als er ineens een zesjarige dierenarts voor hun neus staat? Aan het einde van de film schakelt de werkelijke situatie langzaam over naar het moment dat het meisje in haar kamer hetzelfde beroep naspeelt met haar Barbiepoppen. Op deze manier wil Mattel laten zien dat het spelen met Barbiepoppen kan bijdragen aan de verbeeldingskracht en zelfvertrouwen van jonge kinderen.

Weg met de stereotiepe blonde modepop

Hiermee is de stereotiepe blonde (mode)pop met ‘perfecte’ maten van toen, inmiddels een moderne Barbie™ 3.0.: een krachtige, slimme vrouw met een sterke persoonlijkheid die goed weet wat ze wil. Inmiddels zijn er wereldwijd Barbiepoppen met 4 lichaamstypen, 7 huidskleuren, 22 oogkleuren en 25 haarstijlen verkrijgbaar. Zo wordt Barbie™ het voorbeeld van een jonge geëmancipeerde vrouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s