Voer voor voedingsboxen

Een nieuwe markt  is ontstaan met de opkomst van de maaltijdboxen. Het lijkt soms of de aanbiedingen van boodschappenkratten elkaar de markt uitboksen.

Heb jij het al geprobeerd? Het lijkt aantrekkelijk: vaak 3 maaltijden in huis halen, die je zelf doorgaans niet op je menu zou zetten. Onbekende groenten worden bekenden, maar hoe lang worden we daar blij van? Of is het toch een gat in de markt? Minder boodschappen doen, minder sjouwen.

Op dit moment koopt 10% van de consumenten voedingsmiddelen online.

Duurzaamheid minder belangrijk
De zestiende editie van het DuurzaamheidKompas, gepresenteerd tijdens het Food Event 2016 in Den Bosch, toont aan dat gemak en een ruime assortimentskeuze de online shopper uitdaagt. Als het om online boodschappen gaat, trekt de internetshopper zich weinig aan van duurzaamheid. Wellicht dat de Streekbox daarop een uitzondering vormt?

  • Weekaanbiedingen zijn belangrijker dan informatie over land van herkomst, fairtrade producten of keurmerken. Productaanduidingen met e-symbolen e.d. worden niet bestudeerd.

Ook was er recent in het nieuws dat de levering van de boodschappenbox, niet bepaald milieuvriendelijk zou zijn. Extra bezorg kilometers worden gemaakt, met opstoppingen in steden tot gevolg.

Grappig is dat de onlineshopper ook zijn boodschappenlijstje opstelt en afwerkt.

Wat denk jij? Zal de boodschappenbox duurzaam worden, blijken en blijven? We horen graag jouw mening.

 

 

2 gedachtes over “Voer voor voedingsboxen

  1. Ik heb sinds kort ook 3 maaltijden aan de deur (Hellofresh) in de week dat het me uitkomt. Man en ik zijn namelijk regelmatig niet samen thuis dus elke week even puzzelen of er voldoende avonden zijn waarop we samen eten. Klinkt lastiger dan het is, overigens. Ik geniet van de leuke recepten en ontdekkingen (het blad van radijs eten bijvoorbeeld!). Heb ook nooit vervelende restjes van een product dat je niet dagelijks gebruikt.
    Maar .. het is volgens mij onhoudbaar, dat rijden met busjes door steden om enkele pakketjes aan huis te bezorgen (tel er ook nog eens al die bezorgde kleding bij op). En niet erg duurzaam. Bovendien: ik moet er soms voor thuis blijven; de box wordt tussen x en y uur geleverd. Ik denk dat we slimme logistieke systemen moeten hebben met afhaalpunten waar je op bepaalde tijden terecht kunt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s