Vrouw 45+ superlezer

Onderzoek onder 16.000 gebruikers van de Kobo e-reader toonde aan dat vrouwen van 45 jaar en ouder de grootste gebruiker zijn van de e-reader. Van alle gebruikers behoort 75% tot deze groep.

Kobo onderzoek
De Canadese retailer Kobo wilde weten wie nu eigenlijk zijn 28 miljoen gebruikers zijn. Onder gebruikers worden verstaan de lezers die dagelijks minstens een half uur de reader ter hand nemen.

Vooraf was de verwachting dat de kopers en gebruikers een stuk jonger zouden zijn. Vrouwen lezen meer dan mannen, ook dit onderzoek bevestigt dat. Mannen tussen 18 en 34 jaar vormen slechts 13 procent van de gebruikers. Het aantal mannen neemt toe naarmate ze ouder worden. Vooral mannen boven de 65 jaar grijpen steeds vaker naar de e-reader.

Superlezer
Het blijkt dat de 45+ vrouw echte lezers zijn. Zij schaffen ook regelmatig een gedrukt boek aan, minstens 2x per maand vullen ze hun bibliotheek aan.

Nu de meivakantie voor de deur staat wens ik je veel leesplezier, met e-book of papieren uitgave, dat doet er niet zo toe, maar neem even tijd voor jezelf met een goed boek!

Bron: www.ereaders.nl/


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s