Soroptimist Anne-Miek Vroom genomineerd voor Top 100 Onbeperkt

Anne-Mieke-Vroom-1-267x400Anne-Miek Vroom, soroptimist, medisch Socioloog, initiatiefnemer en directeur van IKONE is genomineerd voor de TOP 100 Onbeperkt. Een verkiezing van het DELA goededoelenfonds die toejuicht dat mensen met een beperking iets goeds doen voor een ander en daarmee van enorme waarde zijn voor de maatschappij. Anne-Miek zet zich met haar stichting IKONE in om de patiënt als volwaardige partner te zien in de zorg, zodat patiënt en arts daadwerkelijk samen aan het roer staan. Stem jij ook op Anne-Miek?

Rolstoelgebonden

Anne-Miek is een geweldige stimulator voor het leren kennen van patiëntenperspectief. Ze is onder meer gespecialiseerd in innovatieprojecten, patiëntschap en wetenschappelijk onderzoek en is als adviseur actief in tal van organisaties op het gebied van zorgvernieuwing. Zij heeft niet alleen kennis en expertise, in haar werk maakt ze tevens gebruik van de ervaringen opgedaan als patiënt, vanwege de aandoening Osteogenesis Imperfecta (brozebottenziekte). Daardoor is ze rolstoelgebonden en heeft ze van kinds af aan veel pijn moeten verduren. Anne-Miek weet als geen ander hoe je een brug kunt slaan tussen patiëntbeleving en wetenschappelijk onderzoek.

‘Iedereen wil van betekenis zijn. Door iets goeds te doen voor een ander, geven we het leven meer betekenis. Door het voor mensen met een beperking mogelijk te maken om iets goeds te doen voor een ander, kunnen zij anderen verrassen met hun kracht, kwaliteiten en talenten.’ – DELA goededoelenfonds

Patiënt expertise team

IKONE staat voor zorg waarin patiënt en arts samen aan het roer staan, op gelijk niveau communiceren en gezamenlijk beslissen. Toch vindt 50% van de artsen de inzage in het eigen dossier door de patiënt ongewenst. Een getal waar Anne-Miek van schrikt en vindt dat dit anders kan. Dat het anders moet! Met haar patiënt expertise team van inmiddels 35 leden denkt IKONE mee over veranderingen in de zorg. Ze biedt de kennis en expertise aan om dat daadwerkelijk samen te doen.

Ervaring als inspiratiebron

Tientallen ziekenhuisopnames, honderden polibezoeken en intensief gebruik van alle mogelijke soorten van zorg zijn voor IKONE een enorme inspiratiebron. De combinatie met Anne-Mieks achtergrond maakt dat de wereld van kennis en ervaring bij elkaar komt. Anne-Miek: “Mensen met patiëntervaringen zitten vol doorleefde en goede ideeën en adviezen over hoe de zorg beter, menselijker en goedkoper kan. Wij brengen graag op hoog kwalitatieve en professionele wijze deze ervaring over. Via lezingen, het adviseren van zorgorganisaties en beleidsmakers. Daarnaast werken we aan innovaties.”

Anne-Miek: “Wat fantastisch en eervol om in deze lijst te staan, de kers op de taart! Ik zorg er voor dat jouw stem op mij, een stem voor IKONE – de patiënt als volwaardige partner – is. De unieke kans om 10.000 euro te winnen van het DELA goededoelenfonds zou een krachtige impuls betekenen voor onze stichting en het geluid van patiënt experts!”

Je kan t/m 21 mei stemmen op Anne-Miek Vroom via deze link

Ook interessant: het televisie interview ‘De Verwondering’ met Anne-Miek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s