Britse Nicola Thorp protesteert succesvol tegen verplicht dragen van hoge hakken

In Groot-Brittannië boekte de 27-jarige Nicola Thorp een opvallend succes met haar campagne tegen het verplicht dragen van hoge hakken. Toen ze op haar eerste werkdag op lage schoenen verscheen en weigerde op verzoek hoge hakken te gaan halen, werd ze direct op straat gezet. Daarop startte ze een petitie, die in twee dagen tijd door ruim honderdduizend mensen is ondertekend.

Nicola protesteerde tegen het verplicht dragen van hoge hakken, omdat ze bij een kantoor van PWC – een groot internationaal advies- en accountantskantoor – was weggestuurd op haar eerste werkdag als receptioniste. De reden? Ze droeg die dag platte schoenen, maar kreeg opdracht om nieuwe schoenen te gaan halen met een hak van minstens vijf centimeter. Ze weigerde en dat betekende dat ze direct definitief kon vertrekken…!

Ook mannelijke handtekeningen

De petitie ‘Maak het illegaal voor een bedrijf om te verlangen dat vrouwen op hun werk hoge hakken dragen’ kreeg in twee dagen tijd ruim 110.000 handtekeningen. Volgens Nicola tekenen ook veel mannen de petitie. Dankzij de petitie heeft Nicola genoeg steunbetuigingen om de Britse politiek te verplichten tot een officiële reactie.

Eieren voor hun geld

Het agentschap Portico dat Thorp als de receptioniste had gecontracteerd, kiest inmiddels eieren voor z’n geld. Het verplicht zijn werkneemsters niet meer om hoge hakken te dragen. Dat is mede gebeurd op aandringen van PWC.

Komt dit bij ons in Nederland ook voor? Of zijn wij Nederlandse vrouwen daar te nuchter en te weinig volgzaam voor? We horen graag hoe jij hier over denkt!

Bron: fd.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s