Beroep op vrouwelijke emoji’s

Unicode, het bedrijf dat over emoji’s gaat is gevraagd om minimaal 13 nieuwe gezichtjes van werkende vrouwen toe te voegen. De diversiteit van vrouwelijke emoji’s wil men daar mee vergroten. Het initiatief gaat uit van 4 Google medewerkers.

Schrijfster Amy Butcher stelt in een opiniestuk in The New York Times onlangs: “Wij vormen een nieuwe generatie vrouwen. Wij zijn langzamerhand de grootste groep kostwinners en het beste waarmee we ons nu kunnen vereenzelvigen is als het aan unicode ligt de flamencodanseres.

Emoji’s zijn ideogrammen of emoticons
De oorsprong van de emoji’s ligt in Japan. Daar werden ze gebruikt bij het versturen van elektronische berichten en op webpagina’s.

Het woord emoji betekent letterlijk “afbeelding” (e) + “karakter” (moji). Enkele emoji zijn erg specifiek voor de Japanse cultuur, zoals de buigende zakenman, een witte bloem, maar ook veel typische Japanse gerechten zoals ramen noedels, dango en sushi.

Inmiddels zijn emoji-tekens opgenomen in Unicode, en worden universeel gebruikt via Smartphones.

Welke emoji zou je willen toevoegen
Vrouwen zijn grootverbuiker van emoji’s. Om een goede afspiegeling van de huidige m/v maatschappij mogelijk te maken is de oproep door de Google medewerkers gedaan.

Soroptimisten
Als Soroptimisten hebben we zoveel beroepen in ons midden. Het zou mooi zijn als we ons eigen Soroptimisten emoji ontwerpen.

Voorstellen voor de weergave van meer vrouwelijke beroepen kunnen we zeker ondersteunen.


Voorstel Google

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s