3,9 miljoen vrouwen hebben betaald werk

Van de 12,7 miljoen mensen tussen de 15 en 75 jaar had 65,7 procent in april een betaalde baan. Daarvan hebben 3,9 miljoen vrouwen een betaalde baan. 2,2, miljoen vrouwen zijn nog op zoek. (CBS)


Jonge vrouwen 15-27 jaar

Het beroepsniveau van jonge vrouwen  (15 tot 27 jaar ) die in deeltijd werken is gemiddeld hoger dan dat van jonge mannen. Van de vrouwen met een middelgrote deeltijdbaan werkt 16 procent op het hoogste beroepsniveau en 18 procent in het niveau daaronder. Bij hun mannelijke tegenhangers is dat 14 en 13 procent.

Vrouwen en inkomen
Jonge vrouwen die in 2014 in deeltijd werkten, verdienden meer dan hun mannelijke leeftijdgenoten. Het gaat om werkenden van 15 tot 27 jaar, die naast hun baan geen onderwijs volgden. Het doorsnee persoonlijk inkomen van jonge vrouwen die geen onderwijs volgden was 17 duizend euro bij een middelgrote deeltijdbaan en 23 duizend euro bij een grote deeltijdbaan. Bij jonge mannen lagen die bedragen op 12 duizend en 19 duizend euro. Voor vrouwen ouder dan 27 jaar ligt het doorsnee persoonlijk inkomen bij elke deeltijdbaan – zowel klein als groot – meestal lager dan bij mannen. Bij een wekelijkse arbeidsduur van minder dan 20 uur wordt van een kleine deeltijdbaan gesproken, bij 28 tot 34 uur van een grote deeltijdbaan. De inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen kunnen niet uitsluitend worden verklaard uit verschillen in beroepsniveau.

Vrouwen in deeltijd
Het percentage jonge vrouwen die in deeltijd werken is aanzienlijk hoger dan dat van jonge mannen. Bij de vrouwen werkt een meerderheid in deeltijd: bijna 60 procent.

CBS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s