Tuinronde Wieringen verlegt de grenzen

Op zondag 12 juni organiseert Soroptimistclub Wieringerland de 16e Tuinronde Wieringen. Een bijzonder jaar want op Wieringen opent de 100e deelnemende Wieringer tuin de poort en wordt de grens verlegd naar van Ewijcksluis.

De verscheidenheid is opnieuw groot, van een tuin gelegen aan de rand van de Damsterberg met een prachtig uitzicht tot een tuin nog volop in ontwikkeling, aan het van Ewijkspad met een wijds uitzicht over ’t Lage Oude Veer.

Route van 15 km
In de route van ongeveer vijftien kilometer vindt u tuinen met muziek, kunst of producten van medicinale planten en het atelier van Lydia Loos op de Amstelmeerdijk is voor deze dag geopend. The Hidden Garden aan de rand van Van Ewijcksluis met een organische moes- en bloementuin op circa duizend vierkante meter dynamische aarde en aan de rand van Wieringen een spannende tuin met borders en doorkijkjes waar kennis kan worden gemaakt met het Kerry Hill schapenras.

Aan het haventje in Van Ewijcksluis een beeldige tuin met expositie van schilderijen en beelden van eigen hand. Een genoeglijke zelf aangelegde tuin met een oude perenboom prominent in het midden, die tevens dient als parasol en met een glooiend landschap met koeien als achtergrond alsmede een atelier dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een jonge, ommuurde, organische tuin, met oude elementen. Een tuin met niveaus, letterlijk en figuurlijk en het hele jaar in bloei.

Welkom in 9 tuinen
In totaal negen tuinen en twee starttuinen, waar een heerlijk kopje koffie of thee met eigen gebakken taart en soep verkrijgbaar is, staan deze dag belangeloos open voor publiek. Een deel van de opbrengst gaat naar het UNICEF NL project ‘Back to school’. Soroptimistclubs in Nederland bouwen, in samenwerking met UNICEF NL een school voor vluchtelingenkinderen uit Syrië die buiten de kampen in Turkije wonen. Deze school is een van de vijftig waar deze organisatie aan werkt.

Syrië ‘Back to school’
De Soroptimisten hebben afspraken gemaakt over de onderwijsprogramma’s en de doelstellingen: rugzakjes met leermiddelen, training en honorering van onderwijzers, veiligheid op school en op de weg er naar toe, minstens zoveel meisjes als jongens. Het Project Syrië ‘Back to school’ loopt drie jaar, van 2013 tot eind 2016. Daarnaast steunen we nogmaals een keer de Heidense kapel op Stroe. Zij kunnen bijna beginnen met bouwen en kunnen nog wel een duwtje in de rug gebruiken. 

Startplaatsen
U kunt starten in de tuin van Paula en Henk Udding, Westerlanderweg 55 te Westerland en in Van Ewijcksluis staat de tuinpoort van Jolanda en Jan Beets aan de Sluisweg 18, open. Om deel te kunnen nemen aan de tuinronde wordt een bedrag van € 7,50 per persoon gevraagd, dit bedrag is bestemd voor de goede doelen die de club ondersteunt. De tuinen openen om 10.00 uur en sluiten om 17.00 uur.

Al eerder berichten wij op dit blog, dat tuinen een helende werking hebben.
Je hebt nu de mogelijkheid, een bijdrage te leveren aan het project Syrië ‘Back to school’, te genieten van tuinen en gezondheid op te doen.


Meer info

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s