Millennial vrouw is ook een zorgzaam type

In 2020 zal 1 op 3 van de werkende een millenial* zijn.  Aan de millenial kleeft vaak een wat negatieve typering. Ook wel generatie Y genoemd. Geboren tussen de periode 1981-2000. Inmiddels nemen zij deel aan de arbeidsmarkt  Manpower bekeek ze met een andere blik en kwam tot een aantal “alledaagse” conclusies.

Millenials doorwerkers
Ongeveer 1 op de 3 denkt te moeten doorgaan tot hij of zij 69 is. Maar een kwart rekent op pensioen voor het 65e jaar. Waarom denken ze dat? Angst voor de immer stijgende kosten van levensonderhoud wordt veel genoemd. Ook geven veel millennials aan dat ze nog nooit over stoppen met werken hebben nagedacht.

Harde werker
De millennial vindt dan ook dat hij minstens zo hard werkt als de andere generaties. Driekwart van de ondervraagden geeft aan dat zijn of haar werkweek meer dan 40 uur duurt. In Singapore, China en Mexico werken ze gemiddeld 48 uur per week, en de Indiërs zijn de hardste werkpaarden: gemiddeld klokken zij 52 uur wekelijks.

Millennial-vrouwen .
Millennials verwachten dat zij tijdens hun lange, arbeidzame leven  enkele grote pauzes kunnen nemen. De meest genoemde aanleidingen zijn met name voor millennial-vrouwen:  kinderen krijgen en ervoor zorgen, mantelzorgen voor ouders en schoonouders tijdens hun oude dag.
De millennial-man wil ook zelf kunnen reizen, ontspannen, een hobby of andere wensdroom realiseren of zich bijscholen. De traditionele carrière langs promoties ligt bij de millennial dus niet voor de hand. Hij en zij denken eerder aan een loopbaan die zich schoksgewijs blijft ontwikkelen. De werk-privébalans staat bij hen hoog in het vaandel.

  • De Generatie Y of Y-generatie is de opvolger van Generatie X en wordt over het algemeen gedefinieerd aan de hand van geboortejaren 1981-2000. De generatie Y staat internationaal ook wel bekend als de Millennials, Net Generation, Generation Next of de Echo Boomers.

Bron: Manpower

Werkvermogen generatie-Y niet optimaal P&O actueel, 14 februari 2012

foto: pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s