Prachtig staaltje ‘omdenken’ voor de jeugd

Afval weggooien, hoe moeilijk kan het zijn? Nou, voor de jeugd verdomd moeilijk soms, stelde het Koning Willem I college in Den Bosch. Het afval lag overal rondom de school, behalve in de daarvoor bestemde prullenbakken. Wat doe je dan? Omdenken! En dan levert de slogan ‘Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak!’ dit op:

Communicatiebureau KesselsKramer bedacht de campagne ‘Hoe moeilijk kan het zijn’. Zo maken ze voor de jeugd van afval weggooien een echte uitdaging. Hoe? Door overal onmogelijke prullenbakken te plaatsen. Want het makkelijker maken voor de jeugd hielp duidelijk niet. Het heel moeilijk maken wel!

Hoe moeilijk kan het zijn?

Onder het motto ‘hoe moeilijk kan het zijn?’ plaatsten ze prullenbakken op onbereikbare hoogtes, achter hoge hekken, met een basket erboven en zelfs eentje met zo’n zwaar gewicht eraan dat je hem in je eentje met geen mogelijkheid open krijgt. Het resultaat? Je troep weggooien was nog nooit zo stoer en avontuurlijk. En het helpt, want het veegwagentje en de schoonmakers hebben het inmiddels een stuk rustiger.

Op de website van KesselsKramer vind je meer foto’s en filmpjes van hoe de leerlingen toch hun afval in de afvalbakken weten te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s