Vrouwen voor vrouwen

Gunnen vrouwen het licht niet in elkaars ogen? Een cliché waar de organisatie Lean In mee wil breken. “Together women accomplish amazing things” Achter elke sterke vrouw staat een andere sterke vrouw. Een vrouwelijke mentor doet wonderen. Bekende vrouwen zoals Serena Williams, Emma Watson, Eva Longoria, Selena Gomez en Lena Dunham scharen zich achter de campagne die dat moet bewijzen.

De organisatie Lean In werd opgericht door de COO van Facebook, Sheryl Sandberg. Het is haar ambitie om vrouwen richting betere carrières te stuwen en ze doet dat met een hoop inspirerende boodschappen en concrete tips. ‘Together Women Can’ is hun nieuwste campagne die vrouwen duidelijk wil maken dat het belangrijk is dat ze elkaar helpen. Bekende vrouwen als Serena Williams, Emma Watson, Eva Longoria, Selena Gomez, Kerry Washington en Lena Dunham helpen mee die boodschap verkondigen. Video

Lean in
Sheryl Sandberg schreef het inspirerende boek Lean in: vrouwen, werk en de weg naar success. Inspiratie dat zorgt voor persoonlijke groei en oproept tot actie. Lean in verandert de discussie wat vrouwen niét kunnen naar wat ze allemaal wel kunnen bereiken.

Soroptimisten: Vrouwen die elkaar helpen en coachen
In dit netwerk van vrouwen wordt op vrijwillige basis samengewerkt om het leven en de positie van vrouwen en meisjes over de hele wereld te verbeteren. Soroptimist International opereert met zo’n 80.000 clubleden in 132 landen op lokaal, nationaal en internationaal niveau. De projecten zijn gericht op onderwerpen zoals geweld tegen vrouwen, veilige sanitaire voorzieningen, onderwijs en leiderschap. Allemaal onderwerpen die het leven van vrouwen en meisjes beïnvloeden. Club Hoorn e.o. valt onder De Unie van Nederland, Suriname en de Antillen (De Unie), dat onderdeel uitmaakt van SI Europe (CIE). Soroptimisten richten zich met hun doelstellingen op de rechten van vrouwen en meisjes.

En zo zijn er wereldwijd vele vrouwenorganisaties die opkomen voor de rechten van de vrouw en elkaar steunen waar nodig.

Kortom vrouwen voor vrouwen, deel je kennis!


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s