Vrouwenmishandeling: Tamponfabrikanten worden uitgedaagd.

In de BMJ British Medical Journal van deze week wordt een appel gedaan op de tampon en verbandindustrie om geld te doneren.

Vrouwenmishandeling is een wereldwijd probleem. 1/3 van alle vrouwen heeft hier mee te maken volgens de WHO. Het geweld veroorzaakt fysieke en mentale schade. Volgens de WHO moet het actief worden bestreden, door betere voorlichting, betere openbare gezondheidszorg, rechtsondersteuning.

“vaccines against violence”
Dit huiselijk geweld en sexueel misbruik moet actief bestreden worden. Er zijn fondsen nodig om die beweging in gang te zetten. Helaas rust er op het onderwerp een taboe, waardoor geldschieters niet over de brug komen.

De oproep is nu gericht aan de tamponindustrie.

Iedere vrouw spendeert in haar leven een aardig bedrag aan verbandmiddelen. Het zou de fabrikanten sieren als zij zich hard zouden maken voor de bestrijding van vrouwenmishandeling en gul zouden bijdragen aan de WHO programma’s tegen vrouwenmishandeling.

Periodiek
Er kan ook een speciaal pak verband worden gelanceerd, waarbij standaard een bedrag wordt gedoneerd aan dit doel. Vrouwen kunnen zo ook een bewuste keuze maken om vrouwen in nood te helpen.

BMJ Poll
UK, US, South Asia, International: Should tampon manufacturers donate a percentage of their profits to help prevent violence against women?

Yes 418 (52%)
No 385 (18%)
Total votes cast: 803
Read related article


foto: Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s