Sport en werkvloer, de beste teamspelers m/v

Op de Olympische Spelen in Rio is TeamNL voor het eerst in de geschiedenis vertegenwoordigd met meer vrouwen dan mannen. Dit komt voornamelijk door de drie Nederlandse vrouwenteams die naar Rio gaan: de hockey-, handbal- en volleybalploeg. Bij de mannen staat daar alleen deelname van de hockeyploeg tegenover.

Sport
De sportzomer is alweer halverwege. Wimbledon, de Tour zijn weer voorbij. Sportieve prestaties, met hoogte en dieptepunten. We gaan ons nu opmaken voor de Olympische spelen, ondanks veel gedoe over doping, accommodaties kunnen we ons verheugen op een Nederlands topteam, met dus veel vrouwelijke deelnemers. Het blijkt maar weer dat vrouwen ook prima teamspelers zijn.

Werk
Mannen vinden zichzelf veel meer een teamplayer op het werk dan vrouwen en hebben meer behoefte om te sparren met collega’s. Dat is een van de opvallende uitkomsten uit een onderzoek dat financieel-juridisch dienstverlener DAS samen met onderzoeksbureau Motivaction in 2014 hield onder 1300 respondenten, waaronder 721 werkende Nederlanders, naar de manier waarop Nederlanders kijken naar hun werk en financiële positie.

Vrouwen bescheidener dan mannen
Je zou verwachten dat vrouwen het met name op de samenwerkingsaspecten beter doen dan mannen, maar zo zien vrouwen zichzelf niet. Wat wel in de lijn der verwachtingen ligt, is dat vrouwen een conflict eerder mijden dan mannen. 73% van de mannen gaat een conflict niet uit de weg, tegen 54% van de vrouwen. Vrouwen stellen zichzelf op de werkvloer bescheidener op dan mannen. Mannen profileren zichzelf sterker dan vrouwen. Waar 72% van de mannen graag laat zien dat hij werkzaamheden beter kan, heeft 63% van de vrouwen daar behoefte aan. Mannen geven aan dat zij vaak de eerste zijn die met een creatieve oplossing komen voor een probleem. Ook gaan mannen eerder op zoek naar nieuwe uitdagingen op het werk als hun doel bereikt is.

Pas je in het team
‘Om te bepalen of iemand een goede teamplayer is, worden in interviews regelmatig vragen en controlevragen gesteld om iemands teamgedrag te achterhalen’, zegt divisiemanager Gijs ter Kuile van Michael Page. ‘

Deze vragen kun je verwachten:
Welke rol in het team vind jij het prettigst op je te nemen?
Wat vinden jouw teamleden sterk aan jou als teamlid? En wat vinden ze minder sterk aan jou?
Wat vind je leuk aan teamwerk?
Kun je een voorbeeld noemen van een situatie waarin jij succesvol hebt samengewerkt?
Kun je een voorbeeld noemen waarin je in teamverband hebt benoemd wat minder goed ging binnen een bepaald project en waarom? Wat zou je de volgende keer anders doen?
In wat voor soort team zou jij graag willen werken?
Hoe zouden je je directe collega’s jou omschrijven?
Met wat voor soort vragen komen collega’s regelmatig bij jou?
Kun je een moeilijke periode als team omschrijven? Hoe zijn jullie hieruit gekomen en wat heb jij hier zelf in betekend?

Onze teams gaan voor goud, veel succes!


Bronnen:

Das

Intermediair

Sportnieuws.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s