Dat vrouwen minder hechten aan een vaste baan dan mannen heeft consequenties

Omdat vrouwen minder hechten aan een vaste baan, zijn zij eerder geneigd te ondernemen. Uit onderzoek van Tentoo onder ruim duizend respondenten blijkt dat de helft van de mannen zó gehecht is aan de zekerheden van een vaste baan, dat het een obstakel vormt om te gaan ondernemen. Onder vrouwen is dat 40%.

businesswoman-453487_640

Vrouwen werken over het algemeen vaker parttime, waardoor de man vaker hoofdverdiener is. Mannen voelen daarom misschien minder ruimte om te gaan ondernemen, aangezien ze financiële zekerheid moeten bieden. Ondanks de beren op de weg verwacht 70% van de Nederlanders dat ondernemerschap wel steeds belangrijker gaat worden.

In totaal koestert één op de drie Nederlanders de ambitie om te ondernemen. Naast de onzekerheid zijn obstakels om het niet te doen:

  • Werken zonder collega’s; één op de vier Nederlanders.
  • Te ingewikkelde regelgeving (afschaffen VAR en invoeren Wet DBA); 30% van de Nederlanders.

De hang naar ondernemerschap lijkt overigens voor een groot deel geboren uit noodzaak; zo’n 40% verwacht namelijk als zzp’er of flexwerker te moeten gaan werken doordat vaste banen verdwijnen. Misschien tijd om in het onderwijs aandacht te besteden aan ondernemerschap? Dan zijn leerlingen en studenten voorbereid op de toekomst die hun wacht!

Bron: Managers online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s