Stimuleringskorting voor vrouwelijke ondernemers op handelsmissie

Het blijkt dat vrouwen relatief minder internationaal ondernemen dan mannen. Ook nemen ze minder deel aan handelsmissies onder leiding van een bewindspersoon (economische missies). Ieder jaar vindt een groot aantal (economische) handelsmissies plaats met als doel de betrekkingen tussen beide landen te onderstrepen en de basis te verstevigen voor toekomstige samenwerking. Om te stimuleren dat meer vrouwelijke ondernemers hieraan meedoen, krijg je als vrouw een tijdelijke korting van 50% op de reissom.

japan1

Handelsmissie urban solutions, sport science en e-health

Een komende handelsmissie is die van minister Edith Schippers (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) naar Japan. Deze handelsmissie vindt plaats van 18 tot en met 22 oktober 2016 en richt zich op bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het vlak van smart urban solutions, sport science en e-health.Wil jij mee om zaken te doen, samen te werken of contacten aan te halen met Japan, dan krijg je 50% korting op de reissom. De inschrijving sluit op 9 september.

Campagne Lilianne Ploumen
Er is natuurlijk een reden waarom vrouwelijke ondernemers korting krijgen. Het blijkt dat vrouwen minder internationaal georiënteerd zijn in hun ondernemerschap dan mannen:
– Slechts 25% van de internationaal actieve vrouwelijke ondernemers kijkt over de grenzen heen.
– Van de deelnemers aan een economische handelsmissie is nog geen 10% vrouw, terwijl een derde van alle Nederlandse ondernemers vrouw is!
Volgens minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen is dat veel te weinig. Daarom is het Ministerie van Buitenlandse Zaken een campagne gestart om meer aandacht te vragen voor internationaal ondernemende vrouwen. Om vrouwelijke ondernemers een steun in de rug te bieden, wordt alle vrouwelijke deelnemers aan handelsmissies met een bewindspersoon 50% korting aangeboden. Doel is om meer vrouwen internationaal te laten ondernemen. Dit speciale aanbod geldt op alle handelsmissies tot 8 maart 2017. Ga jij mee om je handelskansen te vergroten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s