Weekendtip zondag 25 september voor het goede doel

Op zondagmiddag 25 september nog niets te doen? Wij hebben een weekendtip voor jou, waarmee je een hele andere kijk op de Westfriese omgeving krijgt. Bovendien draag je er met jouw deelname aan bij dat stichting Make a Wish de droom van een Westfries kind met een ongeneeslijke ziekte waar kan maken.

 

EtersheimOm hier aan bij te dragen kom je zondag 25 september om 14.15 uur naar de parkeerplaats van restaurant La Mère Anne aan de Dorpsweg in Oudendijk. Daar word je welkom geheten door de soroptimisten van club Hoorn e.o. Vervolgens ga je met je eigen vervoer of lopend naar het Dik Trom museum in Etersheim waar je even terug in de schoolbanken gaat van rond 1900. Onder het genot van koffie met appelgebak woon je een lezing van geografe Lia Vriend bij, die je alles vertelt over de landschappelijke ontwikkelingen van dit Noord-Hollandse gebied: de strijd tegen en om het water; de bedijkingsgeschiedenis; het poldersysteem enzovoort. Vervolgens kun je nog ontspannen een rondje wandelen (3 kilometer) door het mooie IJsselmeergebied.

Geografe Lia Vriend van LIA (Landschappen ontdekken In een Aantrekkelijke vorm) heeft zich gespecialiseerd in de historische ontwikkeling van Noord-Hollandse landschappen. Als geograaf heeft ze meer dan 25 jaar aardrijkskundeles gegeven, vooral in het volwassenenonderwijs. Ervaringen van deelnemers: “Dan fiets ik hier toch zó vaak, maar dit heb ik nog nooit gezien!” en: “Ik ken dit gebied al goed, maar nu snap ik er veel meer van!

Dit middagprogramma maakt onderdeel uit van de Lions Opmeer Rally, die de Soroptimisten samen met de Lions Opmeer organiseren. De totale opbrengst komt ten goede aan de stichting Make a Wish, die hiermee Westfriese kinderen met een levensbedreigende ziekte hun liefste wens in vervulling laat gaan. Aansluitend aan het middagprogramma kun je deelnemen aan het sponsordiner voor ‘Make a Wish’, waar ook de rallyrijders aan meedoen.

Kosten:

middagprogramma inclusief koffie, gebak en sponsorbijdrage € 25,-

middagprogramma + sponsordiner € 70,-

alleen sponsordiner € 50

Opgave bij Ava Libgott: acf.libgott@tabor.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s