Proficiat Soroptimistclub Zwolle

De Zwolse Soroptimisten vierden dit jaar hun 80-jarig bestaan met een grote inzamelingsactie en een lustrumfeest met als thema ‘een krachtige vrouw’..


Soroptimisten
 “De Soroptimisten is een wereldwijde serviceclub van professionele vrouwen die in 1921 in de Verenigde Staten is opgericht. Het doel was en is positieverbetering van vrouwen”, vertelt presidente van de afdeling, Zwolle Petra Petersen. Ze is in het dagelijks leven manager bij Hogeschool Windesheim. De Zwolse afdeling werd in 1936 opgericht en dus vieren ze dit jaar hun tachtigjarig bestaan.

Goede doelen
Soroptimistclubs zamelen geld in om verschillende projecten te steunen. Dit kunnen lokale projecten zijn maar ook internationale. “Die projecten gaan dan via zusterclubs in het buitenland zodat goede besteding van het geld is gewaarborgd. In Zwolle hebben we nu een project waarbij we meisjes steunen die heel jong moeder zijn, in gewelddadige situaties verkeren of anderszins vastlopen. We doen dit samen met vrouwenplatvorm Carré. Met ondersteuning van een coach die praktisch ondersteunt maar ook gesprekspartner is helpen we deze meiden op eigen benen te staan. De coach werkt vrijwillig maar wij helpen met reiskosten en een leertraject om de coaching goed te kunnen doen.”

Wereldwijd netwerk van en voor vrouwen
Met hun grote wereldwijde netwerk krijgen de Soroptimisten veel voor elkaar. Er zijn 3.000 clubs in 135 landen op vier continenten actief. De Soroptimisten vormen een stevig netwerk van professionele vrouwen met verschillende beroepen die elkaar helpen en adviseren

Zaterdag 24 september werd het jubileum gevierd in Odeon.

Soroptimistclubs in Nederland


Bron: De Peperbus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s