Marilyn Monroe in de Nieuwe Kerk

 

Op 1 oktober 2016 is in de Nieuwe Kerk te Amsterdam de tentoonstelling 90 jaar Marilyn. Omzien naar een iconische vrouw geopend.

Waarom spreekt Marilyn nog steeds tot de verbeelding?  Hoe kan het na al die jaren dat een aureool om haar persoon geplaatst wordt in deze kerk.

Is het haar opwaaiende jurk, die ook tentoongesteld wordt. Is het haar turbulente leven? Ze was een actrice, stijlicoon, zakenvrouw en mannen magneet. Onzeker als een puber, maar oogde als een femme fatal, en was tevens een harde zakenvrouw.

Diamonds are a girls best friend
Dat zegt genoeg over haar ambities. De tentoonstelling legt haar hoogte en dieptepunten bloot. Ze werkte in een munitiefabriek toen ze als model werd ontdekt. Glitter en glamour verhullen het ware toch trieste verhaal, haar leven. Hoe ga je om met onzekerheid, met een heldinnenstatus? Successen en psychische problemen ze zijn moeilijk te verenigen. Slaapproblemen, stress, depressies tekenden haar leven.

De diamonds bleken voor haar persoonlijk niet for ever. Alleen de wereld draait door en droomt nog steeds van die inmiddels negentig jarige actrice.

Hoe is het mogelijk?


Meer info: Nieuwekerk.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s