Pssst… alleen voor vrouwen – 23 november 2016

Op woensdag 23 november 2016 is er een voorlichtingsavond van 19.30 tot 21.00 uur in de polikliniek Heerhugowaard van het Westfriesgasthuis over typische vrouwenproblemen. Zoals incontinentie en verzakkingsproblemen. Het zijn klachten die lang niet altijd met huisarts besproken worden. Het zou ‘erbij horen’. Of er rust een taboe op. Toch is er vaker dan gedacht een oplossing of verlichting van dergelijke problemen.


Vrouwenkwalen

Zo gaat het ook met incontinentie. Eén op de 4 vrouwen boven de 30 jaar heeft er last van. Veel vrouwen weten niet dat het een medisch probleem is waarvoor oplossingen bestaan. ”Sterker nog, de oplossingen vrij zijn simpel: we kunnen vaak een bandje plaatsen onder de plasbuis. Dat is een ingreep van 20 minuten op de operatiekamer. Vrouwen kunnen dezelfde dag weer naar huis,” vertelt gynaecoloog Kirsten Rietveld. “Een andere keer helpen medicijnen goed.”Eigenlijk geldt hetzelfde voor de andere problemen waar alleen vrouwen last van hebben. “Een verzakking is ook zo’n typisch vrouwenprobleem waarvan de impact niet onderschat moet worden. Terwijl de oplossingen tegenwoordig veel comfort bieden”, aldus Rietveld.Tijdens de voorlichtingsavond worden deze onderwerpen besproken. Na de presentatie is er volop ruimte om vragen te stellen. U kunt uw vragen ook vooraf (anoniem) stellen, door ze te mailen naar heerhugowaard@westfriesgasthuis.nl. Die vragen worden dan tijdens de voorlichtingsavond behandeld.

Aanmelden
De avond vindt plaats in poli Heerhugowaard, begint om 19.00 uur met koffie en thee en duurt tot ongeveer 21.00 uur. U kunt zich aanmelden via Heerhugowaard@westfriesgasthuis.nl of bellen naar
072 5753030. Deelname aan de voorlichting is kosteloos. Parkeren kan in Middenweg garage (uitgang bij de Lidl) en op het Coolplein.


Bron: WFG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s