Op Roet langs Soep, Schurken en andere – vrouwelijke – Sores

Stichting Op Roet te Hoorn organiseert op Oostereiland een theaterroute waarbij ze vanuit het nu en samen met bewoners een brug slaan naar personages en functies van het gebouw uit het verleden. Om zo de kern van het leven op het Oostereiland door de eeuwen heen voelbaar te maken voor het publiek. In één van de scenes is een hoofdrol weggelegd voor een vrouw.

Op Roet gaat langs Soep, Schurken en andere Sores in een theatrale route op het Oostereiland in Hoorn. Er zijn vijf locaties en vijf scenes die allemaal verbonden zijn met het verleden, heden en de toekomst van Oostereiland.

Anna de Levi
In een van de scenes speel Anna de Levi de hoofdrol, gespeeld door Henriette de Kok. Anna is een Joodse Duitse vrouw die samen met haar twee dochters  in juni 1940 onderdak vindt op het Oostereiland dat dan tijdelijk dienst doet als asielzoekerscentrum. Nederland heeft dan, na lang dralen, de grenzen net weer opengesteld voor de Joodse asielzoekers. Als na de kristalnacht in 1938 de vluchtelingenstroom van Joodse Duitsers voor een dijkbreuk zorgt, sluiten alle Europese landen op het vasteland hun grenzen. Met alle gevolgen van dien. Anna de Levi neemt ons mee in haar geschiedenis. Ze vertelt over de tijdelijke veilige haven Oostereiland. En ze stelt ons vragen als moeder en liefhebbende vrouw. De makers van Op Roet puzzelt de vraag hoe geschiedenissen zich telkens maar weer kunnen herhalen.

Van donderdag 17 t/m zondag 20 november en van donderdag 24 t/m zondag 27 november zijn er in totaal 44 starttijden waaruit je kunt kiezen. Nadat je op de website  van Op Roet je reservering hebt gemaakt, krijg je een reserveringsmail met verdere informatie.

Klik hier voor reserveren: OpRoet langs Soep, Schurken en andere Sores

NB: er zijn al 2 voorstellingen uitverkocht en 2 bijna uitverkocht. Vanwege het succes van de kaartverkoop is er op 17, 18, 19, 24, 25 en 26 november ook een mogelijkheid een avondvoorstelling te boeken om 19.00 uur.

flyer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s