White Ribbon: mannen brengen stoppen geweld tegen vrouwen dichterbij

45% van de volwassen Nederlandse vrouwen heeft sinds haar 15e te maken gehad met fysiek of seksueel geweld. De meeste plegers van geweld zijn mannen, overal ter wereld en óók in Nederland. Maar het overgrote deel van de mannen is geen pleger. Juist ook deze mannen kunnen het stoppen van geweld tegen vrouwen dichterbij  brengen. De White Ribbon Campagne richt zich daarom primair op mannen. De campagne activeert mannen: om zich uit te spreken voor het stoppen van geweld tegen vrouwen; om elkaar aan te spreken op het probleem en de oplossing; om elkaar te mobiliseren in het voorkomen van geweld tegen vrouwen.

Campagne gelanceerd

Aan de vooravond van de 16 actiedagen tegen geweld heeft Minister Bussemaker de Nederlandse White Ribbon Campagne gelanceerd. Hierin doet ze nadrukkelijk een beroep op mannen om zich uit te spreken tegen geweld. De White Ribbon Campagne is de grootste wereldwijde beweging van mannen die zich inzet voor het stoppen van geweld tegen vrouwen. De campagne vraagt mannen zich expliciet uit te spreken tegen het geweld door een statement te maken: “Ik zal nooit geweld gebruiken tegen vrouwen, het nooit goedpraten en het nooit negeren”.

Statement afleggen

Mannen als Meester Bart, Dennis Weening, Walter van den Berg en Typhoon besloten al om mee te doen. “Het is zo makkelijk om te zeggen: ik gebruik geen geweld tegen vrouwen, dus ik hoef me er niet over uit te spreken. Maar geweld tegen vrouwen gebeurt iedere dag. Misschien zie je het niet, maar het is niet iets waar we onze ogen voor moeten sluiten” aldus columnist Meester Bart.

Kom ook in actie! Wil jij je sterk maken voor een wereld waarin geweld tegen vrouwen niet voorkomt, zowel in je eigen omgeving als daarbuiten? Leg dan het statement af op de actiepagina van White Ribbon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s