“Do one thing every day that scares you”

Deze uitspraak is van Eleanor Roosevelt, de voormalige First Lady van de Verenigde Staten van Amerika. Onder haar leiding werd in 1948 de Verklaring voor de Rechten van de Mens opgesteld door de Verenigde Naties. Zij had als opdracht een tekst te maken die aanvaard kon worden door alle mensen ongeacht nationaliteit, religie, levensbeschouwing of traditie. Sindsdien is 10 december elk jaar de dag waarop de VN en de mensenrechtenorganisaties, zowel de internationale als de plaatselijke, aandacht vragen voor hun werk, voor de successen en de probleemsituaties.

Quotes

Nog een paar quotes van Eleanor Roosevelt: “No one can make you feel inferior without your consent.” En: “It is not more vacation we need — it is more vocation.”

Nobelprijs

Ook worden op 10 december traditioneel de Nobelprijzen uitgereikt. Deze prijs is te winnen op de gebieden scheikunde, natuurkunde, geneeskunde of fysiologie, literatuur en vrede. De prijzen worden jaarlijks op de sterfdag van Alfred Nobel uitgereikt. Alfred Nobel heeft de prijs in 1895 ingesteld in zijn testament. Dit jaar ontving de Nederlander Ben Feringa samen met twee collega’s de Nobelprijs voor scheikunde dankzij hun onderzoek naar moleculaire nanomachines. Er was dit jaar geen vrouw onder de Nobelprijswinnaars.

En tot slot nog eentje van de voormalige First Lady: “A woman is like a tea bag; you never know how strong it is until it’s in hot water.” Meer lezen over deze inspirerende vrouw? Bron: Harpers Bazar

Een gedachte over ““Do one thing every day that scares you”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s