Tienermoederhuis in Hoorn

In de Hoornse wijk Kersenboogerd komen in het eerste kwartaal van 2017 twee huurhuizen beschikbaar als doorstroomwoningen voor tienermoeders. Dit is een van de resultaten van het project dat Amber Ravenstijn met de Stichting Netwerk startte. Amber Ravenstijn was een van de sprekers op de eindejaarsbijeenkomst van de Noord-Hollandse Soroptimisten, samen met Muzvare Betty Makoni en Cecilia Bleeker.

Doorstroomwoningen

De huisvesting moet een eind maken aan de situatie dat tieners met kinderen in de crisisopvang belanden of zelfs op straat komen te staan. Elk jaar krijgen in Hoorn vijftien tot twintig vrouwen van onder de 20 jaar een kind. Gemiddeld vier tienermoeders belanden in een woonvoorziening, tussen andere daklozen. Geen fijne omgeving voor tienermoeders. In 2017 is dat dus niet meer nodig omdat de twee doorstroomwoningen dan beschikbaar zijn. In elk huis kunnen twee jonge moeders met hun kind wonen.

Project

Via het project Tienermoeders van Amber Ravestijn  worden negen meiden geholpen door vrijwilligers om te bouwen aan een betere toekomst voor henzelf en hun kind. De subsidie voor het project is verleend door de gemeente Hoorn en het Oranje Fonds. Elke betrokken moeder krijgt een ‘maatje’ die helpt bij de dagelijkse zaken en het vergroten van het sociale netwerk. Een orthopedagoog geeft de moeders opvoedingsondersteuning, onder andere door aan de hand van videobeelden de interactie van de moeders met hun kind te bespreken. Het doel van het project is te zorgen dat de jonge moeders zichzelf met hun kind kunnen redden, door te zorgen dat de moeder een startkwalificatie behaalt (minimaal mbo2) of naar werk wordt begeleid.

Bron: Noord-Hollands Dagblad 23-12-2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s