TV-programma over sterke Arabische vrouwen

Begin februari start het NTR programma ‘Op zoek naar de Granaatappel’. Daarin krijgt Nadia Zerouali samen met kok Merijn Tol via koken toegang tot de levens van zes bijzondere en sterke Arabische vrouwen in het Midden Oosten.

nadia zerouali

Nadia en Merijn krijgen tijdens het eten of in de keuken van de Arabische vrouwen alles te horen over hun leven en het land waarin zij wonen. Allemaal proberen ze iets op te bouwen in een wereld waarin niets zeker is, en dat vol verrassingen is. Maar een ding is zeker: elke dag moet er gekookt worden, en van de granaatappel moet zo veel mogelijk worden genoten!

6 Portretten

Het programma ‘Op zoek naar de Granaatappel’ laat 6 portretten zien van uiteenlopende Arabische vrouwen en het programma staat symbool voor de diversiteit van de Arabische vrouw, de Arabische keuken en de Arabische wereld. Nadia en Merijn nemen je mee naar de keukens van Hoda, een dynamische vrouw uit de Libanese upperclass en Rima, een ondernemende boerenvrouw die in een traditioneel druzendorp in het Choufgebergte woont en haar waren verkoopt op de farmersmarket.

Arabische vrouwen vluchten voor IS

Ook bezoeken ze de Syrische Oum Ratib, die met haar twee dochters en kleinkinderen in een klein vluchtelingenkamp woont. Ze leren de Irakese Alice kennen, die deel uitmaakte van een gefortuneerde familie, tot die van de ene dag op de andere uit de gratie viel van Saddam. Ze leeft nu in Beirut waar ze eten rondbrengt bij gezinnen die gevlucht zijn voor IS. En Tv-kok Deema, een beroemde personality in Jordanië, vraagt Nadia en Merijn mee te koken in haar dagelijkse liveshow. We starten de serie met het verhaal van Oum Hamza, een sterke Jordanese die samen met een aantal moslimvrouwen het biscuithouse en soaphouse in het noorden van het land bestiert.

Liefde voor Arabische keuken

Nadia Zerouali en Merijn Tol zijn al meer dan 10 jaar bezig aan hun ontdekkingstocht door Arabische keukens. Zij kookten met vele vrouwen en leerden op deze manier de Arabische wereld van binnenuit kennen. Hun (culinaire) belevenissen beschreven ze al in zo’n 8 kookboeken. Ook hebben zij een eigen productlijn SOUQ, waarin ze de beste ingrediënten uit de Arabische landen naar hier brengen. In het voorjaar komt hun nieuwste kookboek uit over Mezze.

nadia zerouali

NPO 2

Leuk detail: na iedere aflevering worden de recepten online beschikbaar gesteld op ntr.nl. Uitzending: elke woensdag van 1 februari t/m 8 maart, 19.20 uur, NPO 2

Bron: Live Green Magazine

Een gedachte over “TV-programma over sterke Arabische vrouwen

  1. Pingback: Kom naar het Iftar kookfestijn met Nadia Zerouali | Vrouw@lert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s