Benefietavond Resist festival 9 februari 2017 – 20:00 uur Pakhuis de Zwijger te Amsterdam

Het burgerinitiatief Ploumen4Women heeft inmiddels 60 duizend euro opgehaald voor het internationale abortusfonds van minister Lilianne Ploumen. Toen Donald Trump vorige week maandag de financiering voor hulporganisaties die vrouwen in arme landen helpen met gezinsplanning abortus schrapte, startte Ploumen een internationaal abortusfonds om de financiële tekorten te dichten.

Donald Trump die de ‘Global Gag Rule’ invoerde, waarbij 575 miljoen die naar educatie, anticonceptie en abortus voor vrouwen in ontwikkelingslanden in één pennenstreek werd afgeschaft. Toen heeft onze minister Ploumen gezegd dat we als Nederland initiatief nemen om zelf een internationaal fonds op te zetten.

Sociale media
Via sociale media bereikte het initiatief al snel zo veel mensen, dat binnen een paar uur meer dan 2.500 euro was gestort op het net geopende gironummer. Een anonieme donateur schonk duizend euro. Op Twitter gaven mensen via screenshots aan hoe veel geld ze hadden overgemaakt. De bedragen lopen op tot 50 euro. ‘Mensen willen graag doneren omdat ze iets willen kunnen doen’, zegt Bosch. Het ingezamelde geld gaat naar She Decides, het officiële fonds van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Rutgers. Het kabinet heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld. Finland, Belgie, Luxemburg, Zweden en Canada hebben steun toegezegd aan het fonds.

Het initiatief is volgens Willem Bosch behoorlijk uit de hand aan het lopen.

De Zwijger zwijgt niet
9 februari organiseert Ploumen4Women een benefietavond in  Pakhuis De Zwijger te Amsterdam om nog meer geld in te zamelen. Het pand zal zich vullen met muzikanten, kunstenaars, schrijvers, politici, journalisten, juristen en opiniemakers  w.o. Willem Bosch, Femke Halsema, Steve McQueen, Bianca Stigter, Johan Fretz e.v.a.
Entree 10 euro. Betalen in cash of met pin aan de deur. Alle opbrengsten gaan naar #Ploumen4Women en #SheDecides. Wel even reserveren!

Meer info : Pakhuis de Zwijger

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s