Hoezo ‘Beperkt Zicht’

WOMENinc streeft naar een maatschappij waarin het niet uitmaakt of je een vrouw of een man bent. Er zijn nog altijd verschillen: Vrouwen zorgen nog altijd twee keer zoveel als mannen, verdienen in een werkend leven gemiddeld €300.000,- minder salaris dan een man en hebben geen gelijke kansen op gezondheid omdat de zorg van oudsher gebaseerd is op het mannenlichaam.

Ongelijkheid
Deze ongelijkheden hebben te maken met onbewuste en bewuste vooroordelen over de rol van vrouwen en mannen. Daarom heeft WOMENinc het afgelopen jaar onderzocht wat beeldvorming is. Wat het effect hiervan is op de maatschappij en welke rol mediamakers hierin hebben.


Invloed van mediamakers
Mediamakers spelen hierin een sleutelrol: beelden en woorden beschrijven niet alleen de werkelijkheid, ze schrijven ook voor hoe wij de werkelijkheid zien. Met deze nieuwe inzichten doen wij aanbevelingen richting mediamakers over hoe zij hun rol kunnen oppakken voor een inclusieve samenleving. De publicatie ‘Beperkt Zicht’ geeft inzicht op welke manier vrouwen in beeld worden gebracht.


Huishoudbeurs
WOMENinc staat maandag 20 en dinsdag 21 februari 2017 op de Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam. WOMEN Zij bevrouwen een eigen stand K.02 in hal 13. Hier kun je meer leren over de m/v verschillen in de gezondheidszorg en onze campagne ˜
 Behandel me als een dame

Je kunt ook deelnemen aan de workshop over de overgang, waarin gynaecoloog Anne-Mieke Omtzigt zal vertellen wat er allemaal bij de overgang komt kijken en vragen zal beantwoorden. Luister naar het interview wat directeur Jannet Vaessen gaat houden met Isa Hoes en Medina Schuurman over hun boek ‘Te lijf’.

bron WOMENinc

lees ook: Behandel me als een dame  Vrouw@lert


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s