Soroptimistclubs maken 1e leerstoel mensenrechteneducatie in Nederland mogelijk

Sinds 1 januari  2017 heeft Nederland voor het eerst een hoogleraar mensenrechteneducatie, aan de Universiteit Utrecht. Dit is nodig omdat al jaren uit onderzoek blijkt dat Nederlandse jongeren minder weten over mensenrechten dan anderen in Europa.

 

Unie van Soroptimistclubs
De Carla Atzema-Looman Leerstoel Mensenrechteneducatie, met bijzondere aandacht voor vrouwenrechten, is geïnitieerd en gefinancierd door de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao met ruim 3.200 leden. Zij zijn onderdeel van Soroptimist International, de grootste serviceorganisatie van vrouwen, die zich wereldwijd inzet voor de positieversterking van vrouwen en meisjes en het bevorderen van mensenrechten. De erfenis van Soroptimist Carla Atzeman-Looman, destijds hoofd maatschappelijke werk en adviseur van de Raad van Bestuur van Heinken maakt deze unieke leerstoel mogelijk.

Felisa Tibbits
De eerste hoogleraar mensenrechteneducatie in Nederland wordt Felisa Tibbitts, oprichtster van de human rights education associates en internationaal erkend expert op dit gebied. Ze is op dit moment verbonden aan Columbia University’s Teachers College.

Professor Tibbitts ziet haar aanstelling als een unieke kans om mensenrechteneducatie in Nederland een impuls te geven:

Bron: UU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s