Stem op een vrouw

In 2017 is het honderd jaar geleden dat Nederlandse vrouwen zich verkiesbaar mogen stellen. Het is sindsdien nog niet gelukt om evenveel mannen als vrouwen in de Tweede Kamer te krijgen.

Op dit moment zijn 57 van de 150 Kamerleden vrouw. Als het aan de kandidatenlijsten voor 2017 ligt, zal dat aantal niet snel stijgen: 35 procent van de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen is vrouw.

Balans rechttrekken
Door strategisch op een vrouw te stemmen. Niet door op de eerste vrouw op de kieslijst te stemmen; zij komt zonder jouw stem toch wel in de Kamer. Maak het verschil door op een vrouw te stemmen die lager op de lijst staat en zonder voorkeurstemmen niet in de Tweede Kamer komt.

Waarom de balans herstellen? Omdat het niet meer dan logisch is dat de Tweede Kamer een afspiegeling is van onze samenleving. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen in de politiek een positief effect hebben op de nationale industrie, betrekkingen met buurlanden, klimaatproblematiek, wetenschap, onderwijs en landbouw. Daarnaast zijn jonge vrouwen ambitieuzer in het nastreven van hun carrière als ze vrouwelijke politieke leiders hebben gehad. Daarmee is jouw stem op een vrouw ook een investering in de toekomst.*

Bron: https://stemopeenvrouw.com/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s