Een gezonde nachtrust: het is vrouwen met kinderen minder gegund

Helaas is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat vrouwen met kinderen gemiddeld minder slapen, dan volwassenen zonder kinderen. Opvallend is dat specifiek vrouwen hierdoor uit hun slaap worden gehouden.

Wetenschappelijk onderzoek
Onderzoekers van de Georgia Southern University bestudeerden het slaapgedrag van ruim 5.800 volwassenen. Er werd gekeken naar hoeveel uur zij sliepen per nacht en hoe moe zij zich gedurende de dag voelden.

Zij keken hierbij niet alleen naar het hebben van kinderen, maar namen hierin ook iemands gezondheid, sociaal-economische status en het wel of niet hebben van een snurkende partner mee. Uiteindelijk bleek het hebben van kinderen bij vrouwen de grootste veroorzaker van weinig nachtrust.

Van de vrouwen onder de 45 jaar zónder kinderen gaf 62 procent aan zo’n zeven uur per dag te slapen, iets wat door de onderzoekers als een gezond aantal uur wordt gezien. Van de vrouwen onder de 45 jaar mét kinderen blijkt 48 procent aan de zeven uur slaap te komen.

Daarnaast geven vrouwen met kinderen aan zich zo’n 14 dagen per maand moe te voelen. Vrouwen zonder kinderen voelen zich 11 dagen per maand futloos.

Mannen
Het opvallende aan dit onderzoek is dat er bij mannen onder de 45 jaar met kinderen niets aan de hand lijkt te zijn. Zij slapen niet minder dan leeftijdsgenoten zonder kinderen en voelen zich ook niet vaker moe.

Wat hiervoor de verklaring is, wordt door de onderzoekers nog nader bestudeerd. “Genoeg slaap krijgen is belangrijk voor de gezondheid, het hart, het gewicht en de geest”, zegt onderzoekster Kelly Sullivan. “Het is dus belangrijk de redenen te onderzoeken waardoor mensen minder nachtrust hebben.”

Bron: RTL Nieuws


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s