Vrouwelijke docenten krijgen steeds meer de overhand

 

In de OESO landen is het aantal vrouwelijke docenten op alle onderwijsniveaus in gestegen van 61% in 2005 naar 68% in 2014. Naast opvallende meerderheid van vrouwen in het docentenvak is het aantal vrouwelijke docenten ongelijk verdeeld over niveaus en terreinen van het onderwijs.

 

Trend
Deze trend zal zich de komende jaren voortzetten stelt de OESO in haar paper ‘’Gender imbalances in the teaching profession’’.
Het aantal vrouwen in het docentenvak is gestegen van gemiddeld 61% in 2005 naar 68% in 2014. Deze ongelijke verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke docenten verschilt wel in het primaire, secundaire en tertiaire onderwijs.
Dit stelt de OESO in haar paper ‘’Gender imbalances in the teaching profession’’ . Uit dit onderzoek blijkt dat in het primaire onderwijs 82% van de docenten vrouw is. Dat aandeel bedraagt in het secundaire onderwijs 62%. In het primaire en secundaire onderwijs steeg deze ongelijke verdeling sinds 2010. Aangezien 70% van de docenten op het primaire en secundair onderwijs op dit moment  onder de 30 jaar is, verwacht de OESO dat de stijgende trend de komende jaren nog zal doorzetten. Nederland scoort iets onder het OESO-gemiddelde en volgt volgens het onderzoek de trend van groeiende genderongelijkheid in docententeams in het onderwijs.


Bron: Nether

Foto: Pixabay


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s