‘Typisch jij!’ geeft tips om de juiste Godin in te zetten

Afgelopen woensdag, Internationale Vrouwendag, organiseerden de Hoornse Soroptimisten de Godin&Training 2.0. Gemist? Zonde! Wellicht dat het boek ‘Typisch jij!’ iets goed maakt.

‘Typisch jij!’ is geschreven door onder meer Petra van Hartskamp en Elvira Out, die ook de Godin&Training 2.0 gaven. Dankzij hun theaterachtergrond konden ze de zeven Godinnen, die in ons ieder schuilen, heel aards en praktisch neerzetten.

‘Dat we meerdere dingen tegelijk zijn, onderscheidt ons van mannen en maakt ons tot sterke, veelzijdige wezens’- Catherine Deneuve, actrice

Welke Godin neemt de regie?

Door de Godin&Training 2.0 kregen we inzicht in situaties en alledaags gedrag. En zagen we dat je de regie kunt nemen in bepaalde situaties. Namelijk door met de diverse Godinnen in je te spelen en díe Godin in te zetten waar een bepaalde situatie om vraagt. Zakelijk én persoonlijk gezien een handige tip! Daarvoor moet je wel de Godinnen kennen en in jezelf herkennen, zodat je ze bewust kunt kiezen op het moment dat ze hun zegje moeten doen.

Meerdere Godinnen kunnen tegelijkertijd bij jou aanwezig zijn en geactiveerd worden. Of dit gebeurt is afhankelijk van diverse factoren, zoals aanleg, het gezin waar je uit voortkomt, de levensfase waar je inzit, de gebeurtenissen in je leven, de cultuur en de mensen om je heen.

Valkuilen van je Godin

De Godinnen laten echter ook valkuilen zien. Als je jouzelf vooral in 1 of 2 Godinnen herkent, kun je doorschieten in de kwaliteiten van dat specifieke archetype. In het bijbehorende boek ‘Typisch jij’ staat dit mooi omschreven. Zoals bij Artemis hoe zij discussies ingaat (fel, zonder goed te luisteren naar de ander). Het boek geeft ook tips hoe je als Artemis in een gesprek toch ruimte kan geven aan een ander. En welke Godin je daar dan voor in zou moeten zetten. Vaak blijkt dat de Godin waar je juist een ‘allergie’ voor lijkt te hebben ontwikkeld!

Het mooie van een vrouwelijke serviceclub, zoals de Soroptimistclub, is dat alle Godinnen zijn vertegenwoordigd. Hoe leerzaam is het om hen als Godin te zien, hun Godinnenkwaliteiten te onderkennen en van elkaar te leren hoe zij reageren vanuit deze archetypes, zodat je zelf weer kunt groeien.

Theorie van Jung

Aan de basis van het boek ‘Typisch Jij’ staat de theorie van Jung. Deze Zwitserse psychiater en psycholoog beschreef in de vorige eeuw hoe 95% van ons gedrag onbewust is. Onbewuste patronen – archetypen – bepalen je handelen, onafhankelijk van tijd of cultuur. Wat de Godinnen zo krachtig maakt, is dat ze ondanks hun eeuwenoude bestaansrecht nog steeds zo herkenbaar zijn voor de vrouw van nu. In ‘Typisch Jij’ staan per archetype leuke tips en oefeningen over hoe je kunt ‘shoppen’ bij de andere types om valkuilen te voorkomen. Zo kan je bijvoorbeeld je Aphrodite vriendin inschakelen die je kan helpen om jouw sensualiteit te activeren (!). Of Persephone kwaliteiten oppikken bij een andere vriendin, zodat ik alles niet zo zwaar, maar wat speelser benader. Zo kan je op elk moment scoren vanuit jouw vrouwelijke talenten en van jouw hoofd Godin de sterke kanten behouden.

Typisch jij!?

Ben jij ook zo’n vrouw die alle ballen in de lucht wil houden? Een succesvolle carrière hebben, een goede moeder en gepassioneerd (liefdes)partner zijn, het huishouden draaiende houden en natuurlijk een actief sociaal leven hebben? Als je aansluit bij jouw authentieke vrouwelijkheid ben je eindeloos krachtig. Het boek ‘Typisch jij!’ helpt je daar bij. Het boek ligt in de boekhandel voor € 24,95.

Petra van Godin&Training:“Bij bijeenkomsten voor werkende vrouwen wordt Artemis vaak herkend. Ook Demeter, al ziet de vrouw die kant minder graag van zichzelf. Hestia wordt als droomvrouw gezien, waar vrouwen best een beetje jaloers op zijn. Het is mooi om te zien hoe ons tijdbeeld bepaalde Godinnen heeft opgeroepen. We hebben ons als vrouw ontwikkeld, mogen er zijn. Dit zorgt voor een disbalans tussen man en vrouw op dit moment. Wij hebben onze mannelijke kwaliteiten meer aangesproken en mannen weten hier nog niet mee om te gaan. Om in hun eigen kracht te blijven, trekken ze zich terug. De kunst is om hier een balans in te krijgen. Die verschuiving is momenteel gaande.”

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s