Ontroerend filmpje: de sterke vagina

Een bijzonder artikel op de site Koorddanser van Lisette Thooft: over vrouwen en hun vagina. Aanleiding is een ontroerend filmpje van Layla Martin. Hierin kijken vrouwen naar een foto van het meest intieme deel van zichzelf én geven commentaar. Wat blijkt? De meesten zijn niet onverdeeld blij. En dat is zacht uitgedrukt. Terwijl hun mannen gewoon enthousiast zijn over wat zij zien.

Lisette geeft aan dat het wel heel Amerikaans is, het kijk-mij-eens-durven, maar toch. Volgens haar is het een vast ritueel: vrouwen die twijfelen of ze zichzelf wel mooi vinden tussen hun benen, en hun mannen die gewoon enthousiast zijn over wat ze zien.

Talk to your yoni

Lisette: “Ik was laatst in een tantra workshop waar we onder andere een gesprek hielden met onze eigen yoni. Dat was heel ontroerend voor iedereen. En wat heeft het veel voor ons gedaan. Er lagen twee kussentjes op een matras: als je op het ene kussentje zat, was je jezelf, en op het andere was je je yoni. En daar kwamen bij iedereen verrassend, zelfs indrukwekkend wijze woorden uit.”

Maak het niet persoonlijk

Lisette: “Mijn yoni zei: “Ik ben niet persoonlijk. Het is iets bovenpersoonlijks wat ik in jouw lichaam vertegenwoordig, iets kosmisch. Je denkt toch niet dat die kinderen die door mij heen zijn gekomen, van JOU zijn? Die zijn van het leven zelf. Maak het niet persoonlijk, want dat is het niet.”

Vagina: de brenger van het leven

Twijfel jij of jouw vagina wel mooi genoeg is? Dan neem je het te persoonlijk. Volgens Lisette kijk je met ego-ogen. En eigenlijk moet je helemaal niet met ego-ogen kijken naar dat stuk van je lichaam. Het is het leven zelf, heel groot, heel kosmisch. Vagina of yoni is een woord. Het staat voor het geheel van je vrouwelijkheid, dus inclusief bekkenbodem en eierstokken.”

Benieuwd naar het filmpje? En ja, het is écht ontroerend!

Lisette Thooft

Bron: Koorddanser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s