Van dromen naar doen: het vrouwelijke rallyteam

Van 17 tot en met 23 april vindt de Morocco Desert Challenge plaats. Dat zo’n zware rally niet alleen geschikt is voor mannen, laat het onna-onna vrouwenteam zien. Vorig jaar was dit team ’s werelds 1e volledig – dus ook de technische mensen – vrouwelijke rallyteam. Dankzij hen is de Challenge nu uitgebreid met een vrouwenklassement.

Het onna-onna rallyteam heeft ervoor gezorgd dat aan één van de grootste rally’s ter wereld, de Morocco Desert Challenge, dit jaar een vrouwenklassement is toegevoegd. Vorig jaar deed dit eerste – en nog steeds enige volledige vrouwenteam ooit in de wereld – mee aan deze zware rally. Dat zorgde voor veel opschudding en de mannelijke deelnemers waren onder de indruk van de prestatie van hun vrouwelijke collega’s. De Nederlandse vrouwen strijden dit jaar weer tegen top-rallyrijders, maar dan in een apart vrouwenklassement.

Met je bips op een bureaustoel en met je hoofd in de Sahara

Sascha Bloemhoff is teamcaptain van het onna-onna rallyteam. Doordat Sascha haar droom heeft verwerkelijkt, inspireert ze nu duizenden vrouwen om ook hun hart te volgen. Via de site van onna-onna houdt ze een vlog bij over haar avonturen. In deel 1 vertelt ze wat er nodig is om je dromen waar te maken:

Sommige vrouwen dromen van een internationale carrière, anderen dromen van een succesvol eigen bedrijfje. Sascha Bloemhoff (48 jaar) fantaseerde over rally’s rijden in haar eigen Land Cruiser. Wat voor Sascha begon als een droom is inmiddels werkelijkheid geworden. Op 17 april rijdt ze met het onna-onna rallyteam voor de tweede keer mee in een zware rally, dit jaar is dat de Morocco Desert Challenge.  Hoe is het haar gelukt om deze droom te verwezenlijken? Bekijk haar vlog en win een meet and great met Sascha en haar team:

Vorig jaar reed het onna-onna rallyteam als eerste all-female team ooit de Libya Rally. Een uitdaging die zij succesvol wisten te volbrengen. Ze finishten zelfs bij de beste 25% in het algemeen klassement. Gert Duson, organisator van de Morocco Desert Challenge (voorheen Libya Rally) pakt de uitdaging op en heeft voor 2017 een apart vrouwenklassement in het leven geroepen. “Als organisator wil ik  graag bijdragen aan het promoten van cross-country rally’s voor vrouwen”, reageert Gert Duson.

Het onna-onna rallyteam: de teamleden

Vrouwen in de autowereld zijn schaars. Vrouwen die deelnemen aan woestijnrally’s al helemaal. Dat blijkt wel uit het feit dat het een wereldprimeur is om aan de start te verschijnen met een team wat compleet uit dames bestaat. Niet alleen de piloot en de navigator, ook de monteurs en het teammanagement van het onna-onna rallyteam zijn vrouw.

  • Sascha Bloemhoff – TEAMCAPTAIN & PILOOT
  • Saskia Bleijenberg – NAVIGATOR
  • Inge Pragt – MONTEUR
  • Gerlanda Hoving – TEAM MANAGER
  • Helena Meijran van der Valk – MONTEUR

Morocco Desert Challenge 2017: de uitdaging

De Morocco Desert Challenge vindt plaats van 17 tot en met 22 april 2017 en gaat dwars door de woestijn van Marokko. Deze cross-country rally is met haar ruim 2600 kilometer na de Dakar Rally een van de zwaarste rally’s ter wereld. Aan de start worden zo’n 500 deelnemers verwacht.

Hoofdsponsor onna-onna zet vrouwen in hun kracht

Dat is ook precies de reden waarom onna-onna de dames sponsort. “Als verzekeraar speciaal voor vrouwen willen we vrouwen in hun kracht zetten. We moedigen vrouwen aan om hun kwaliteiten optimaal in te zetten en helpen hen bij hun financiële zelfstandigheid. De verbondenheid die we ervaren met de missie van dit rallyteam in combinatie met onze ambities, hebben ons vorig jaar overtuigd om samen te werken met dit unieke vrouwenteam”, aldus Geneviève van onna-onna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s