Moederdag met Microkrediet voor Moeders

 

Op Moederdag verwen je je moeder met een ontbijtje op bed of met haar lievelingsgerecht, maar zou het niet leuk zijn om nóg een moeder blij te maken?

Microkrediet voor Moeders (MvM) organiseert jaarlijks de Kookmaand, een ludieke manier om geld in te zamelen zodat vrouwen in Azië economisch zelfstandig worden. Maar eigenlijk is samen eten het hele jaar door leuk, vooral als je daarbij ook een ander kunt helpen. Daarom organiseert MvM nu kookacties volgens het kookmaandrecept, te beginnen met een Moederdagactie.

Hoe werkt het?

Doneer voor 9 mei 2017 in naam van jouw moeder een microkrediet aan een moeder in Azië. Wij sturen je dan een bedankkaart met een persoonlijke tekst die je bij het ontbijt of lievelingsgerecht van je moeder kunt serveren. De standaarddonatie is 15 euro maar je kunt dit bedrag uiteraard aanpassen naar eigen inzicht. Heb je al andere plannen voor Moederdag maar wil je toch graag een andere moeder blij maken dan kan dat uiteraard ook. Kijk voor meer informatie over de actie en direct doneren op  http://www.kookmaand.nl/moederdagactie

Over Microkrediet voor Moeders

Microkrediet voor Moeders helpt samen met lokale partners de allerarmste vrouwen in Azië om een eigen bedrijf op te zetten. De moeders ontvangen kleine leningen en trainingen over ondernemen en geld. Sinds 2005 investeerde MvM al bijna een half miljoen euro. De vrouwen worden economisch zelfstandig en kunnen hun gezin meer kansen bieden. Uniek aan MvM is dat ze in Nederland uitsluitend met vrijwilligers werkt. Ook heeft zij bedrijven aangetrokken die kennis en middelen gratis ter beschikking stellen. De stichting is volledig transparant over haar cijfers en resultaten. Meer informatie op http://www.microkredietvoormoeders.org/nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s