Veel calorieën in het vliegtuig

Tijdens het vliegen eten we veel meer dan normaal. Vanaf het opstijgen tot de landing consumeren Britten gemiddeld 3.400 calorieën. Hoe komt dat?

Het probleem zit hem in dezelfde reden als waarom we vliegtuigeten vaak zo smerig vinden: we proeven minder als we in de lucht zijn. Door de droge lucht drogen je neusgaten uit, waardoor je het voedsel minder goed ruikt. Geur is een belangrijk aspect van smaak.

Ten tweede zorgt de lage luchtdruk ervoor dat we minder goed in staat zijn om eten te proeven. Ten slotte is het nog zo dat het lawaai van de motoren er toe leidt dat we zoete en zoute smaken minder goed opmerken, terwijl umami, de vijfde smaak juist versterkt wordt.

Om de vliegtuigmaaltijden toch zo goed mogelijk te laten smaken is 15 tot 20 procent extra suiker nodig. Zo loopt het aantal calorieën snel op. Andere factor die een rol speelt, is stress. De meeste mensen voelen zich toch een heel klein beetje gespannen in het vliegtuig en dat wakkert de eetlust aan.

Dus: zet een koptelefoon op om het geluid te verminderen en doe ontspanningsoefeningen tegen de stress. Zo houd je de tijdens de vlucht toch je lijn in de gaten.

Bronnen: Welingelichte Kringen en Business Insider

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s