‘Slimmer Zwanger’ verhoogt vruchtbaarheid en verbetert gezondheid baby

‘Slimmer Zwanger’ is een online vraagbaak & hulpwijzer die  vrouwen én mannen met een kinderwens of in blijde verwachting gaat helpen. De medisch-wetenschappelijke kennis komt van de ‘moeder’ van Slimmer Zwanger, professor Régine Steegers-Theunissen. ‘Geboren’ in het Erasmus MC werd dit coachingsprogramma de afgelopen vijf jaar wetenschappelijk onderzocht en uitvoerig getest door meer dan duizend deelnemers.

Voor iedereen waar het zwanger worden telkens op een teleurstelling uitloopt of voor wie eerder een zwangerschap of bevalling met complicaties had, is Slimmer Zwanger goed nieuws. Ook voor de geboortezorg in Nederland. Met dit coachingsprogramma kan de kans op een zwangerschap tot 40% toenemen en eenmaal ‘raak’ is er tot 280% meer kans op gezonde groei van de baby, tot 70% minder kans op een open ruggetje en tot 60% minder kans op een aangeboren hartafwijking.

Stoppen met anticonceptie is starten met Slimmer Zwanger

Ontwikkeld in het Erasmus MC is Slimmer Zwanger dé plek waar alle betrouwbare info over vruchtbaarheid en een gezonde zwangerschap samenkomt. Je vindt er, van kinderwens tot en met de bevalling, antwoord op alle vragen. Daarnaast helpt Slimmer Zwanger vrouwen én mannen om hun eetgewoonten en leefstijl te verbeteren. Volgen ze de tips op, dan vergroten ze de kans op een zwangerschap en een gezonde baby. Via de mail en het persoonlijk dashboard krijgen deelnemers wekelijks nieuwe adviezen, weetjes, recepten en natuurlijk antwoord op al hun vragen. Ook bloggen en vloggen een verpleegkundige, ervaringsdeskundige, diëtist, sportinstructeur en vele andere experts op het gebied van gezond zwanger zijn regelmatig hun adviezen, ideeën en ervaringen.

Medische kennis van professor

De medisch-wetenschappelijke kennis komt van de ‘moeder’ van Slimmer Zwanger, professor Régine Steegers-Theunissen. Al zo’n dertig jaar, en sinds 2005 vanuit het Erasmus MC, doet zij onderzoek naar complicaties rondom zwangerschap. Alle kennis die deze onderzoeken hebben opgeleverd, zit in Slimmer Zwanger. Vijftien jaar geleden ontstond bij Régine het idee voor een online coachingsprogramma voor stellen die een kind kregen met een aangeboren aandoening of bij wie het zwanger worden telkens op een teleurstelling uitliep. Régine: “Uit elk onderzoek dat ik de afgelopen jaren deed, blijkt telkens weer datzelfde resultaat: als je samen gezonder leeft, neemt de kans op zwangerschap en daarmee een gezonde baby, flink toe. Gezond zwanger worden, is daarmee meer dan een wonder, want een deel ervan heb je zelf in de hand,” legt Régine uit.

‘Als je samen gezonder leeft, neemt de kans op zwangerschap en daarmee een gezonde baby, flink toe.’

De 3 gouden regels voor kwaliteits sperma

Régine: “Als het gaat om het verbeteren van je vruchtbaarheid én gezond zwanger zijn, gelden drie gouden regels:

Dit geldt ook voor mannen. Want door gezond te eten, flink te minderen met alcohol en te stoppen met roken, schiet de kwaliteit van sperma omhoog.

Slimmer Zwanger wordt 1 juni gelanceerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s