Hoornse powervrouw speurt haar aanrander zelf op

Het is natuurlijk te gek voor woorden dat het tegenwoordig zo werkt. Je wordt aangerand en moet vervolgens alles in het werk zetten om de dader zelf op te sporen. Volgens zeggen van de politie omdat die het te druk heeft. Een 28-jarige powervrouw uit Hoorn liet het hier niet bij zitten en ging zelf aan de slag. En met succes, lazen we in het Noord-Hollands dagblad.

De vrouw spoorde de man die haar aanrandde zelf op met behulp van haar eigen iPhone. Die had de dader meegenomen en werd ook door hem gebruikt. Zelf wist hij niet dat hij daardoor kon worden opgespoord. De vrouw gebruikte daarvoor de Find my iPhone-app. De dader bleek te wonen in een dorp vlakbij. Die informatie gaf ze aan de politie. Volgens het OM reageerde de politie daarop, meerdere keren zelfs, maar paste de persoon die werd aangetroffen niet in het daderprofiel en ook de telefoon werd niet gevonden. Volgens het interview in het NHD zei de politie te weinig tijd te hebben. In een emotioneel interview vertelde de moeder van het slachtoffer hoeveel impact het hele gebeuren op haar dochter heeft gehad. En dat iemands leven in zo’n korte tijd compleet verwoest wordt. Gelukkig was het slachtoffer sterk genoeg om het er niet bij te laten zitten.

Selfie

Via de computer maakte het slachtoffer een nieuw profiel aan via een zoeksite en vond zo de persoon achter haar oorspronkelijke account. Ze verleidde hem vervolgens om een selfie te maken. De man trapte erin. Op de foto die hij stuurde droeg hij het shirt dat hij op de bewuste avond van haar aanranding ook droeg. Bovendien was de telefoon van het slachtoffer duidelijk te zien op de foto. Toch duurde het nog twee maanden voordat de politie de man wist op te pakken. Dankzij het DNA dat overeen kwam met dat wat vorig jaar op het slachtoffer was gevonden, kon hij worden aangehouden. Vrijdag staat de man terecht bij de rechtbank in Alkmaar. Inmiddels is de daadkracht van deze powervrouw zelfs landelijk nieuws. Eigenlijk te triest voor woorden, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s