Hollywood Reporter: vrouwelijke superheldfilm had geen mijlpaal mogen zijn

De film Wonder Woman laat zien dat superhelden niet alleen maar mannen zijn. Deze film met de Amazoneprinses haalde in het openingsweekend wereldwijd 200 miljoen euro binnen, een record voor een film die is geregisseerd door een vrouw. Overigens zegt de Hollywood Reporter het een schande te vinden dat dit feit een mijlpaal is.

Opvallend genoeg kwamen ongeveer even veel vrouwen naar de film als mannen; bij superheldenfilms is meestal slechts een derde van het publiek vrouw. Ook het feit dat er voor het eerst sinds tijden een succesvolle film is met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol valt op. Eerder flopten films als Catwoman, Elektra en Supergirl.

    Dit laat zien dat superheldenfilms niet alleen voor mannen zijn –  Jeff Goldstein (Warner Bros.)

Belangrijke mijlpaal of…

Het succes van Wonder Woman wordt gezien als een belangrijke mijlpaal in Hollywood. De filmindustrie wordt immers toch vooral geleid door mannen: van de 250 succesvolste films uit 2016 had maar 7% een vrouwelijke regisseur. Pas in 2010 won een vrouwelijke regisseur een Oscar. Het record van beste openingsweekend voor een vrouwelijke regisseur stond tot nu toe op naam van Sam Taylor-Johnson met haar Fifty Shades of Grey.

…juist een schande

Patty Jenkins, de regisseur van Wonder Woman, was nog maar de tweede vrouw die een film met een budget boven de 100 miljoen dollar mocht opnemen. Hollywood Reporter spreekt er schande van dat het zolang duurde voordat Hollywood meer aandacht ging schenken aan vrouwen, zowel voor de camera als erachter. “Dit had geen mijlpaal mogen zijn”, vindt het filmblad. “Hopelijk komt er nu een einde aan de mythe dat men geen films over vrouwen wil zien.”

Groot minpunt was de goodiebag die bezoekers meekregen na afloop van de film. Hierin zat een schoonmaakmiddel en raamtrekker…!

Benieuwd naar de film? Bekijk hier de trailer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s