Lak je nagels met lak van Tijn en steun lotgenootjes

De ernstig zieke 6-jarige Tijn, bekend van zijn ‘Lak aan’ actie voor Serious Request afgelopen december, zet zich nu in om geld op te halen voor lotgenootjes. Dit komt ten goede aan een baanbrekende behandelmethode voor kinderen die ook hersenstamkanker hebben. Lak je jouw nagels met Tijns nagellak dan help je fondsenwerver stichting Semmy. Zij halen hiermee een apparaat naar Nederland waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden.

Geen overlevingskans

Per jaar worden ongeveer 10 kinderen in Nederland net als Tijn getroffen door hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Reguliere chemotherapie wordt tegengehouden door de bloed-hersenbarrière, waardoor medicijnen de tumor niet goed kunnen bereiken. Met de opbrengst van Tijns nagellak kan stichting Semmy een apparaat kopen, die helpt het probleem van de bloed-hersenbarrière te omzeilen.

1 miljoen euro voor de CED behandelmethode

Met de alternatieve toedieningsmethode, Convection-Enhanced Delivery (CED), waar dit apparaat bij nodig is, worden medicijnen rechtstreeks in de tumor toegediend. Op deze manier kunnen medicijnen hun werk doen op de plek waar ze nodig zijn. Omdat deze techniek nog helemaal nieuw is, zijn er geen onderzoeksresultaten bekend en worden de behandelkosten nog niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Er is minimaal 1 miljoen euro nodig voor aanschaf en onderhoud van het apparaat. Meerdere kinderen met DIPG kunnen worden behandeld. Ook wordt er in het laboratorium tegelijkertijd verder onderzoek gedaan naar betere medicijnen en combinaties van geneesmiddelen, die vervolgens weer met de CED-techniek worden toegediend.

#lakdoor

Tijns nagellak actie heet #lakdoor en wordt mogelijk gemaakt door de belangeloze steun van velen, waaronder Youp van ’t Hek en Wendy van Dijk, tevens ambassadrice van stichting Semmy. Met haar stichting zet ze zich al meer dan tien jaar in voor kinderen zoals Semmy en Tijn.

De potjes LAK. door Tijn kosten € 10 euro per stuk en zijn te koop in zijn vier favoriete kleuren. Op het etiket is het herkenbare gelakte handje van Tijn te zien. Je kunt de lak kopen op lakdoortijn.nl. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Semmy. De helft van de 1 miljoen is inmiddels binnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s