Summerbody; spiegeltje spiegeltje …

Ze.nl, een vrouwenportal over lifestyle, beauty en fashion, hield een Summerbody onderzoek.  Hoe toont de vrouw zich op het strand en in de zon het liefst. Aan het onderzoek deden 1700 vrouwen mee. Het merendeel van de vrouwen is best tevreden over haar lichaam bleek.


Bikini
Ruim zeven op de tien vrouwen geven aan het redelijk belangrijk te vinden er goed uit te zien in badkleding. Twee op de tien noemen het zelfs heel belangrijk. Zonnen doet driekwart nog altijd het liefst in bikini en er mooi uitzien in badkleding doen we speciaal voor
onszelf (ruim 90%), onze partner (ruim 60%) en voor anderen in het openbaar (42,5%).

Spiegel
Ruim de helft van de respondenten voelt zich overigens beter over zichzelf in badkleding als er een dikker iemand naast haar ligt te bakken.
Meer dan 50% geeft aan onzeker te worden van andere vrouwen in badkleding in het openbaar. Soms zelfs zo erg dat van alle respondenten ruim 28% openbare plekken zoals het strand of het zwembad liever vermijdt. Niet zo gek ook, want we keuren elkaar massaal: meer dan de helft kijkt met een kritisch oog naar andere vrouwen in badkleding. Op social media worden we wat minder snel onzeker van anderen: ruim 31% wordt soms best wel onzeker van andere vrouwen in badkleding op social media en bijna 8% geeft aan daar heel erg onzeker over te worden.

Social media
Tevreden of niet tevreden: 9 op de 10 vrouwen hoeft haar bikinifoto niet op social media, tenzij haar lichaam er voordelig in uitkomt (19,3%) of alleen zichtbaar is voor vrienden (10,1%). Zelfs van de 89 vrouwen die aangaven zéér tevreden te zijn met hun lichaam zou slechts 12% een foto in badkleding van zichzelf op social media plaatsen.

 

Bron: Persbericht ze.nl


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s