Nederlandse wint Giro Rosa

Elke dag is de Tour de France volop in het nieuws. Uitgebreide verslaggeving op tv en in kranten toont – naast prachtige beelden van een zomers Frankrijk – de wedstrijd en alle belevenissen eromheen, van onder andere een aantal Nederlandse wielrenners.

Het vrouwenwielrennen komt er qua berichtgeving bekaaider af. Dat lijkt onterecht, want de Nederlandse wielrensters presteerden heel goed in de Ronde van Italië voor vrouwen. Anne van der Breggen won afgelopen zondag deze Giro Rosa. Ze won deze tiendaagse Ronde van Italië voor vrouwen ook al in 2015. Van der Breggen is verder olympisch kampioen op de weg en ze won brons in de tijdrit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Ook de Nederlandse Annemiek van Vleuten pakte een aantal prijzen. Ze won de zware tijdrit in de Giro Rosa, pakte de paarse puntentrui en ontving als beste klimster ook de groene bergtrui.

Lees meer over deze prachtige wielrenkoers voor vrouwen bij NOS en op Wielerflits. Of lees het blog van Janneke Scheepers op Zijwielrent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s