Sterke vrouw achter sportman

Roger Federer speelt in de derde ronde op Wimbledon. De Zwitserse tennisser is op jacht naar een historische achtste overwinning van dit tennistoernooi. Zijn vrouw Mirka Federer wordt gezien als ‘supervisor van Team Federer’: een sterke vrouw achter een groot sportman.

Mirka beëindigde in 2002 haar eigen profcarrière als gevolg van een voetblessure. Ze bereikte de 76e plaats op de wereldranglijst. Sindsdien speelt ze een belangrijke rol in de begeleiding van haar man Roger. Ze regelt veel voor hem zodat hij zich kan concentreren op het tennis.

“Zonder haar kon ik dit niet doen”, zegt Roger Federer. Zonder Mirka’s steun zou hij niet meer spelen. „Als zij zou zeggen: ik wil niet meer reizen, dan is mijn carrière over”, zegt Federer. „Zo simpel is het. Zij is de sleutel hierin.”

Meer over deze sterke vrouw achter een groot sportman lees je in NRC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s