Meer vrouwen in de gemeenteraad

Volgend jaar maart zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. De werkgroep Kies een Vrouw van de Nederlandse Vrouwen Raad is al een aantal maanden bezig om zoveel mogelijk vrouwen verkozen te krijgen op 21 maart 2018. Het percentage vrouwen in de gemeenteraden moet omhoog! Momenteel is 28% van de 8931 gemeenteraden vrouw en dat percentage is sinds dat vrouwen passief kiesrecht hebben (1917) nog nooit hoger geweest.

Een gemeenteraad bepaalt het beleid van de gemeente op de belangrijkste punten. Zij gaan over het wel of niet bouwen van een nieuw zwembad en subsidies voor sportverenigingen bijvoorbeeld. Daarmee behartig je de belangen van de inwoners van jouw gemeente namens een politieke partij. Bovendien controleren de raadsleden of de Burgemeester en Wethouders het gekozen beleid goed uitvoeren.

Hoe word je gemeenteraadslid? Een kandidaat solliciteert bij een politieke partij om op de kieslijst te komen. Eerst bepaal je welke politieke partij bij je past. Laat je hierbij niet leiden door wat de partijen landelijk doen. Op gemeentelijk niveau kunnen partijen heel anders zijn. Vergeet ook de lokale partijen niet mee te nemen in je overwegingen.

Twijfel je? Doe dan de test: Schuilt er een politicus in mij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s