Annemiek van Vleuten wint La Course

Annemiek van Vleuten won de tweedaagse vrouwenwielerkoers La Course op indrukwekkende wijze. Op hetzelfde parcours als de mannen in de Tour de France, beklommen de vrouwen afgelopen donderdag de Col d’Izoard. Op zaterdag reden ze een achtervolging door Marseille over het traject waar de mannen hun tijdrit aflegden.

Beide etappes werden door Annemiek van Vleuten gewonnen. Op klim van de Col d’Izoard bleef ze haar jagende achtervolgsters voor. In Marseille startte ze daarom als eerste en bleef ze voorop rijden. Drie van haar concurrenten werkten met elkaar samen, maar deze combine kon niet voldoende tegenstand bieden. Annemiek won La Course met veel overtuiging. Ook qua tijd kan ze wedijveren met verschillende mannelijke Tour-deelnemers. Vorig jaar, op de Olympische Spelen in de Rio, maakte ze een zware val tijdens de wegrace waarin ze op weg was naar goud.

Vanavond, 24 juli, rijden Annemiek van Vleuten, Anne van der Breggen en de andere leden van de vrouwenwielrenploeg tijdens de criterium in Boxmeer. Ze starten om 16.45 uur. Voorafgaand daaraan is een meet-and-greet waarbij de profs worden voorgesteld aan het publiek.

Een gedachte over “Annemiek van Vleuten wint La Course

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s