Loonkloof bij BBC

De vrouwen van de BBC eisen dat er snel iets gedaan wordt aan de grote verschillen in salaris tussen mannen en vrouwen bij de Britse omroep. In een brief aan hun baas geven ze aan dat dit een kans is om met krachtige en luide stem voor alle vrouwen op te komen.

Vorige week bleek dat tweederde van de grootverdieners bij de BBC, bestaat uit mannen: van de 94 bestbetaalde BBC’ers zijn maar 43 vrouw. In de top 10 staat maar één vrouw: Claudia Winkleman van Strictly Come Dancing. Bovendien krijgen de vrouwen minder betaald voor het hetzelfde werk: Newsnight-presentator Emily Maitlis staat niet in de lijst met veelverdieners, maar haar mannelijke collega’s wel.

Ook in Nederland is af en toe rumoer over de salarissen van toppresentatoren. Hier richt de discussie zich echter meer op de hoogte van de salarissen, minder op de verschillende beloning van mannen en vrouwen. Toch zijn ook bij de Nederlandse omroep de vrouwen met hoge salarissen duidelijk in de minderheid. Alleen Antoinette Hertsenberg (TROS) plaatst zich in het rijtje Nederlandse grootverdieners bij de publieke omroep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s