Tijd voor updates

We kondigen dan wel de zomer aan, maar er verschijnen toch nieuwe inzichten, over zaken en acties waar we eerder over berichten:
She Decides-Brandweertoets.

De huidige stand van zaken willen we je niet onthouden.

 • She Decides – Geldstroom(t) 
  Inmiddels is er ruim 260 miljoen euro (300 miljoen dollar toegezegd), blijkt uit de jongste tussenstand vrijdag. Onder meer Noorwegen, Zweden, Finland en de Bill & Melinda Gates Foundation kondigden nieuwe bijdragen aan. Na een She Decides-conferentie in Brussel dit voorjaar, waar landen en instellingen ongeveer 180 miljoen euro toezegden, zijn dus opnieuw forse stappen gezet, aldus Ploumen.
  She Decides: Nadat de Amerikaanse regering de subsidiekraan voor hulpprogramma’s voor gezinsplanning aan vrouwen in ontwikkelingslanden dicht draaide, startte Ploumen de actie She Decides
  (zie ook Vrouw@lert 24 mei 2017)

 • Brandje blussen; komen vrouwen tekort
  Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) discrimineert niet door bij de brandweertraplooptest één norm te gebruiken ongeacht het geslacht en/of leeftijd. Uitspraak College voor Rechten van de mens Oordeelnummer 2017-97 Datum: 28-07-2017. Jorien Traas moest in mei vertrekken bij de brandweer, waar ze vrijwilliger was. Reden voor haar ontslag was de periodieke conditietest, waarvoor ze tot twee keer toe was gezakt. Het was Traas niet gelukt om met een bepakking van 42 kilo honderd traptreden te beklimmen in twee minuten. Traas kaartte de zaak aan omdat ze vindt dat aan vrouwen lichtere eisen moeten worden gesteld dan aan mannen. En ook op leeftijd zou de brandweer volgens haar moeten differentiëren. Ze kreeg steun van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers, maar het College geeft haar geen gelijk.
  (zie ook Vrouw@lert 5 juli 2017)

 


 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s