Schoonmaaktips voor je handtas

Wat maakt een vrouw zo dol op tassen. Hoeveel heb je er in de kast staan en hoeveel daarvan gebruik je en belangrijk reinig je regelmatig? Het lijkt erop dat iedere vrouw een favoriete tas heeft, waar haar hele hebben en houden in gestopt wordt en sporadisch wordt schoongemaakt. Na eens een lekkende appel, doe ik daar tegenwoordig een zakje om. Het lijkt nog veel erger te kunnen, gebruikt maandverband, vieze mobieltjes je vind ze in de handtas.

In een onderzoek onder 315 lezeressen van Fashionscene  bleek dat  ruim 31 procent van de vrouwen maandelijks een doekje door de handtas haalt.  Iets meer dan één op de tien vrouwen doet dit zelfs elke week en 30 procent maakt hem eens per jaar schoon. Bijna 28 procent reinigt haar tas niet.

 

Schoonmaaktips 

  1. Iets wat lekt of iets anders dat een vlek heeft achtergelaten? Maak een doekje nat met een druppel vloeibaar wasmiddel en dep de vlek. Dep na met water.
  2. De binnenkant van de tas is vaak naar buiten te trekken, die kun je laten weken in een sopje.
  3. Kijk uit met leren tassen en voeringen, er zijn veel soorten en structuren. De schoenmaker weet hier wel raad mee. ,,Waarom zou je alleen voor je schoenen daarheen gaan?”
  4. Vlekken drogen snel in. Daarom is het handig kleine flesjes ‘vlekverwijderaar’ in huis te hebben. Vooral die voor inkt en balpen. ,,Lippenstift, zonnebrand of andere vette vlekken pak je aan met wasbenzine, dat laat geen vlekken achter.”
  5. Stofzuig je tas! Zeker wanneer deze onder de kruimels zit. Vooral in de naden kan het vuil ophopen.
  6. Fruit, snacks en andere items waarvan je weet dat ze rommel kunnen veroorzaken kun je beter in aparte zakjes en vakjes in je tas meenemen. Net als make-up en pennen.
  7. Doe je tas nooit in de wasmachine, ook niet als deze van textiel is. ,,Er zit meestal een versteviging in de onderkant die daar niet tegen kan. Ook bestaat een tas nooit helemaal uit dezelfde stof. En wie wil er een gekrompen tas?” Kies liever voor de stomerij.
  8. Laat de voering van de tas drogen op een wasrekje en niet bij de kachel.

 

Bronnen:
AD: Een op de drie vrouwen maakt handtas nooit schoon: ‘Bizar wat je eruit vist’ Sanne Riepema
Fashionscene: 6 x de beste schoonmaaktips voor jouw tas! Michelle Helmigh Datum28/07/2017


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s